Alo!

Protiv Grčke na SVE ILI NIŠTA!

KOŠARKAŠI SUTRA NEMAJU IZBORA U „PIONIRU“ Ako „orlovi“ne dobiju Helene, imaće veliki problem da se kvalifikuj­u na Mondobaske­t 2019

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Srbija je značajno zakompliko­vala put ka Mondobaske­tu 2019, koji će se održati u Kini. Izabranici Aleksandra Đorđevića, bez pola tima, poraženi su od Izraela 83:74 u Tel Avivu i sada je pobeda na meču protiv Grčke u ponedeljak - imperativ (20.15, „Aleksandar Nikolić“).

Ukoliko pobedimo Grke, napravićem­o veliki korak ka Mondobaske­tu. U suprotnom, preostaje nam teška bitka u poslednja dva kola (Estonija i Izrael na proleće) za prolaz na najveće košarkaško takmičenje na svetu.

Ali, vratimo se meču s Izraelcima i propustima koje je naš tim napravio. Na papiru, „orlovi“su bili favorit, ali...

- Izrael je dobra, kvalitetno vođena ekipa, s velikim talentom na bekovskim pozicijama i sa tri evroligašk­a igrača koji su im danas umnogome pomogli da dođu do pobede. Odigrali su iskusno, a Pnini je ponovo bio ključni igrač. Mi nismo dobro odigrali završnicu, a previše izgubljeni­h lopti u poslednja tri minuta koštalo nas je poraza. Nemam zamerki na zalaganje, ali pored zalaganja moramo imati i neke druge stvari da bismo pobedili utakmicu. Čak 22 izgubljene lopte govore o tome koliko je ovo bila teška utakmica za nas - rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

On je dodao da ekipa nije imala kreaciju u igri.

- U odlučujući­m trenucima platili smo danak neiskustvu nekih igrača. Ljut sam što igrači nisu shvatili važnost svakog poena i razlike s kojom se meč dobija ili gubi, iako smo na to ukazivali u poslednja tri tajmauta. Očekuje nas utakmica sa Grčkom, u kojoj ćemo, nadam se, biti jači za Stefana Jovića i Vasilija Micića. Nažalost, u timu neće biti Vladimir Lučić, koji je zbog povrede ramena i terapije, morao da se vrati u Nemačku zaključio je Đorđević.

 ??  ?? Slaba partija u Tel Avivu: Đorđević sa svojim izabranici­ma
Slaba partija u Tel Avivu: Đorđević sa svojim izabranici­ma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia