Alo!

Steže se obruč oko Srbije

-

UCrnoj Gori su usvojili rezoluciju koja poručuje da je jedinstvo sa Srbijom iz 1918. bila srpska okupacija. Valjda su, po toj logici, oni junaci Božića na Mojkovcu bili saradnici okupatora sa Kajmakčala­na.

U Sarajevu sklanjaju zastavu Republike Srpske i razoružava­ju ljude zadužene za bezbednost predsednik­a Dodika.

D ok srpski studenti zveckaju praznim tanjirima, Albanci na Kosovu zveckaju oružjem. Najavljuju da će formirati vojsku sredinom meseca. Donose odluke o ujedinjenj­u južne i severne Mitrovice.

Na N1 se javlja Albanka iz Zagreba i poručuje da će nam „Kosovo“učiniti uslugu, ako priznamo mi njih, kaže, i oni će nas! Zamena teze bez konca i kraja!

Narod na Kosovu i Metohiji drhti od novog pogroma. Glave naše dece i mladih su u torbama, ali je za lažnu opoziciju važna samo glava Borka Stefanović­a. Onog istog koji je postavio graničare na Jarinju, pa bi u Lazarevom Kruševcu da bude heroj.

Ko još pri zdravoj pameti ne osuđuje nasilje?! Ali zar je ulični obračun na nivou kafanske tuče značajnija tema za državu od činjenice da su nam usred zime ljudi na ulicama bez lekova, bez hrane, bez slobode?!

Onjihovim ljudskim pravima neće progovorit­i prozapadne nevladine organizaci­je, tobožnji čuvari demokratsk­ih vrednosti, jer ako njih pitate šta su to ljudska prava, odgovoriće vam da je to ono što na Balkanu važi za sve osim za Srbe!

Ako ih pitate šta je izazvalo rupu u ozonskom omotaču, kao iz stopa će reći - velikosrps­ki nacionaliz­am.

Ako ih slučajno pitate za srpske žrtve, kazaće vam da su kolateraln­a šteta.

 ??  ?? Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki
Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia