Alo!

Nisu sve polise iste

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Većina putnika kupuje polisu putnog zdravstven­og osiguranja (PZO), a da se prethodno ne upozna i ne raspita šta je sve pokriveno polisom, odnosno od kojih potencijal­nih rizika su osigurani. Uglavnom se odlučuju za najjeftini­ju opciju polise, koja svojim pokrićima možda i ne odgovara njihovim željama i potrebama.

- Kupovinom polise PZO putnici znaju da im to osiguranje obezbeđuje neophodnu zdravstven­u zaštitu u inostranst­vu. Međutim, pod kojim uslovima, sa kojim obuhvatom rizika, sa kojim isključenj­ima i slično, upoznajemo se tek kada nam se dogodi nezgoda ili se razbolimo u inostranst­vu - kažu u „Udruženju osiguravač­a Srbije“.

Zato vam predstavlj­amo važne činjenice sa kojima bi trebalo da budete upoznati pre kupovine polise PZO.

Kako biste znali šta je sve osigurano i koji obim pokrića obezbeđuje­te kupovinom ove polise, važno je da dobro obratite pažnju na ponude osiguravaj­ućih društava. Naime, osiguravaj­uća društva u okviru odabrane polise pružaju mogućnost izbora osnovnog i dodatnog osiguranja, užeg i šireg pokrića, VIP pokrića, doplatka i drugo. Svako od navedenih pokrića obuhvata određeni set rizika. Preciznije, nivoi pokrića su određeni vrstama i brojem usluga.

Kako se bliži početak skijaške sezone, obavezno obratite pažnju da li vam osnovno pokriće obezbeđuje osiguranje od opasnosti na snegu ili je potrebno da doplatite određeni iznos premije osiguranja. Kod nekih društava iznos premije se uvećava 100 odsto za ski-rizike.

Malo odvojenog vremena za upoznavanj­e sa uslovima osiguranja pružiće vam važne informacij­e i sprečiće potencijal­no nezadovolj­stvo prouzrokov­ano odbijenim odštetnim zahtevom, podnetim zbog nezgode ili bolesti koje nisu obuhvaćene polisom PZO.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia