Alo!

Šta će nam Evropska unija?

-

Kakav šamar! Kakva šlajmarica u lice Srbiji! Kakav serijal poniženja! Sve navedeno, uključujuć­i i ovaj poslednji čin poniženja, imaju svrhu slabljenja međunarodn­e pozicije Srbije. Naša nenadana pobeda u Interpolu zasmetala je Evropi i ostalim mutant državama na Balkanu, jer ne mogu da izguraju projekat kosovske nezavisnos­ti do kraja i dalje se nadajući izdaji u srpskim redovima.

Zašto sada Evropski parlament zahteva od Srbije da prizna genocid u Srebrenici? Da bi se celi svet podsetio propagande devedeseti­h koja je kreirala sliku o Srbima kao o vrlo lošem, genocidnom narodu, narodu koji zaslužuje da ostane bez države, kulture, identiteta... A mi takvoj Evropi hrlimo u zagrljaj?! Šta tačno nije u redu s nama?

Hajde sa budemo načisto s nekoliko činjenica. Ulazak Srbije u EU znači nivoa. gubitak Prvi, odricanje suverenite­ta dela teritorije na više i to onog dela koji je povezan sa nacionalni­m identiteto­m. Drugi je, dakle, gubitak, identiteta. Treće, u Evropsku uniju se ne može ući, a da se predhodno ne uđe u NATO.

Zamislite da srpski vojnici na svoje uniforme nakače simbol alijanse, koja im je pre svega dvadeset godina ubijala saborce i devastiral­a državu. Poslednji adut koji nam izbacuju u korist ulaska u EU jeste „bolji standard“. Verujete li u to? Čitava priča o boljem standardu života u EU je besmislena, jer kako nam može doneti visoki standard nešto što je u krizi? Britanija izlazi, Pariz gori, a Srbija... Srbija se češlja, kako bi se udesila za svečnost ulaska u EU, tamnicu evropskih naroda.

Ja sam protiv.

A vi?

 ??  ?? Piše: Boško Kozarski, osnivač
Srpsko-ruskog obrazovnog centra
Piše: Boško Kozarski, osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia