Alo!

Biljanu tražimo tri godine po manastirim­a

Dobili smo dojavu da je viđena u nekom manastiru, kaže njena majka Vesna Đorić

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Biljana Đorić (22) iz Mataruške banje kod Kraljeva nestala je bez traga pre tri godine, a njeni roditelji bezuspešno tragaju za njom. Taj 2. decembar 2015. godine je za Biljaninu majku Vesnu bolni datum kojim započinje traganje za nestalom mezimicom, a poslednja nada je da se njena ćerka nalazi u nekom od manastira kao iskušenica. Međutim, konkretan odgovor od policije i Srpske pravoslavn­e crkve ni posle dve i po godine nije dobila.

- Tri godine je kako nije nađena, sve mi je teže iz dana u dan. Muka me hvata od svakog drugog datuma u mesecu, a kako se približava 2. decembar, mislim da ću svisnuti - kaže za „Alo!“majka, kojoj bol za nestalom ćerkom razdire dušu.

- Potpuno sam sigurna da neko nešto zna i da ćuti - ubeđena je Vesna Đorić, koja kaže da neće odustati od potrage za ćerkom dok je živa.

Vesna kaže da Biljana ničim nije ukazivala da bi podigla ruku na sebe, ni da ima neke probleme.

- Na dan kada je nestala, položila je ispit na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Ona jeste religiozna, ali ne fanatično i povremeno je odlazila u crkvu. Lepo smo se slagali sa ćerkom. U vreme nestanka nije imala mladića, niti se žalila na ljubavne probleme - priča majke nestale devojke.

So na ranu nesrećnim roditeljim­a dodaje i činjenica da žuta Interpolov­a poternica, koja je raspisana za njihovom Biljanom, nije javna, već može da je vidi samo policija. Biljana je studirala na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, a na dan nestanka doputovala je vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči: „Doći će neko ovo da uzme“. Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda i od tada joj se gubi svaki trag.

Prepušteni sami sebi u danima protkanim slutnjom i nadanjima da im se ćerka nalazi u nekom od manastira kao iskušenica, Vesna i njen suprug imaju potporu u iskazima koje su dobili od igumanija.

- Dobili smo informacij­u da je viđena u nekom manastiru. Obišli smo sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori. Igumanije su nam rekle da mora da se poštuje želja iskušenica ukoliko ne žele da se zna gde su. U manastiru Duga, u Crnoj Gori, igumanija mi je rekla da je i ona krila devojke koje nisu htele da se otkrije njihovo prebivališ­te i da su rigorozne po tom pitanju, jer je to po kanonu Crkve - navodi očajna majka.

Slučaj nestale Biljane preuzeli su inspektori kriminalis­tičke policije, koji su u manastirim­a dobili sličan odgovor.

Inspektor je razgovarao sa jednom igumanijom pokušavaju­ći da sazna istinu i dobije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia