Alo!

Nišlijka treći put OBILAZI SVET!

- Piše: I. NIKOLIĆ ivana.nikolic @alo.rs

Život Nišlijke Meri Ilić je veoma neobičan. Nekada je radila kao profesor engleskog, potom je otišla u Vukovar, a odatle u Španiju, gde je osnovala humanitarn­o društvo „Slovenski dom“. Postala je kouč i regreso terapeut, a živi tako što putuje iz jedne zemlje u drugu i pomaže ljudima. Krajem novembra krenula je po treći put da obilazi svet, a prva destinacij­a joj je Indija. Kaže da putovanja za nju nisu hobi, već način života. Prvi krug oko sveta započela je u januaru 2016.

- Prvo putovanje je trajalo 15 meseci. Sa mlađim sinom obišla sam deset zemalja i oko 40 gradova - započinje za „Alo!“priču Meri, koja je u prvom krugu obišla Bali, Singapur, Maleziju, Japan…

Pošto je sin odlučio da ostane na Baliju, u drugi krug je krenula sama. Obišla je Gruziju, Rusiju, Jermeniju, Čile, Brazil, Kolumbiju, Južnu Koreju, Kinu, Kazahstan, Boliviju, Peru. Ovo treće putovanje planira da završi tek u novembru iduće godine.

- Trenutno sam u Indiji, a plan je da za godinu dana budem na Kubi. Sve između je podložno promenama, u zavisnosti od cena avio-karata i koliko mi se koja zemlja svidi - kaže Meri i dodaje da nema pravila i planova, jedini cilj joj je da uživa. Putovanja finansira od onoga što zaradi kao terapeut, kroz radionice i pozorišne predstave koje sama piše.

- Uvek hoću da ostavim trag iza sebe. Volontiram, radim koučing za porodice i političare, posećujem institucij­e i nudim svoje besplatne radionice, nađem način da budem korisna - kaže Meri i otkriva da joj je nedavno stigla ponuda da sledeće četiri godine bude saradnik gradonačel­nika male opštine u peruanskim Andima.

Ova neobična žena ne želi da otkrije koliko ima godina, ali kaže da joj imponuje što bi mnogi voleli da žive kao ona.

- Ljudima je simpatična moja priča. Mladi priželjkuj­u da im roditelji budu takvi, a mnogo njih kaže da bi voleli da budu kao ja kad odrastu i da treba da otvorim školu „Kako biti Meri Ilić“.

Regreso-terapijama je počela da se bavi iz hobija, kako bi pomogla ljudima da se prisete onog što su proživljav­ali u prošlim životima da bi otkrili uzrok problema u sadašnjem. Vremenom su klijenti počeli sami da joj se javljaju, a na svakom putovanju doživi i neku neobičnu priču. Tako je bilo i ovog puta.

- Stigla sam u Nju Delhi posle 16-časovnog leta i odmah krenula u obilazak da ne izgubim dan. U hramu mi je prišao mladi Sik s turbanom i zamolio me da se priključim grupi na španskom. Kad smo završili i ostatak grupe se razišao, rekao mi je da oseća potrebu da mi nešto pokloni. Naslikao je sliku na kojoj su dve Meri, jedna u sadašnjost­i koja posmatra onu u prošlosti. Tako da se meni stalno dešavaju stvari u stilu „Harija Potera“i drugih mističnih knjiga. To je, verovatno, zbog toga što sam oduvek verovala da čuda postoje i da samo treba otvoriti srce da bi se ona dogodila i u vašem životu - zaključuje Meri.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia