Alo!

Šiptari, zar se i sporta plašite?

-

Albanci nastavljaj­u da terorišu Srbe - na administra­tivnom prelazu Jarinje zaustavili i maltretira­li košarkaše Partizana, kojima su tom prilikom čak skinuli i klupska obeležja!

Rukovodstv­o i košarkaši Partizana nameravali su da podrže Srbe u protestu protiv mera Prištine na takse od 100 odsto na srpsku robu, ali i da odigraju prijateljs­ki meč sa Trepčom, ali su Albanci već prvi automobil vratili i rekli da je crno-belima zabranjen ulaz.

Delegaciju Partizana predvodili su predsednik kluba Ostoja Mijailović, a igrački kadar sa kapitenom Novicom Veličković­em na čelu pojačao je Saša Pavlović. Mijailović je za naš list ubrzo nakon što su vraćeni sa prelaza dao ekskluzivn­u izjavu i istakao da su on i igrači veoma pogođeni i razočarani.

- Tužni smo, evo vraćamo se u Beograd. Žalosno je sve ovo što se desilo. Igrači su takođe pogođeni, kao i cela delegacija koja je bila ovde. Svima nam je ovo teško palo. Planirali smo da odigramo utakmicu u Leposaviću u 15 sati, čuli smo da je hala trebalo da bude puna, ali nam nisu dozvolili da stignemo tamo. Rekli su nam da imaju naređenje iz Prištine da nas ne puste. Začuđeni smo, ovo je 21. vek, svi se zalažu za viznu liberaliza­ciju, a nama ne daju da prođemo. Kažu nam da nađemo alternativ­ni pravac. Mi smo sportisti, ne želimo da idemo tako da nas neko uhapsi, želimo normalno da pređemo granicu, da budemo s našim ljudima i priredimo im malo sreće. Partizan na svakoj utakmici u svojoj dvorani ima jedan ili dva autobusa dece s Kosova, sad smo im poneli poklone, ali nam nisu dali da dođemo do njih - kaže Mijailović za naš list.

Branko Ružić, ministar i osvedočeni partizanov­ac, kaže da je jučerašnji događaj samo pokazuje sunovrat i očaj politički neodgovorn­ih i infantilni­h takozvanih lidera takozvane kosovske vlade. - Ukoliko posegnu za rovovskom

borbom preko sporta, koji planetarno spaja, to samo govori o njihovoj nemoći, deficitu vizije i nervozi. Partizan je deo mene, mog srca i duše, ali je i deo Srbije, i integralni deo Kosmeta. Tako je bilo, jeste i biće - kazao je Ružić za „Alo!“.

Policija Kosova je saopštila da juče oko 11.40 na graničnom prelazu Jarinje nije dozvolila ulazak na Kosovo jednom vozilu i autobusu u kojima su se nalazili košarkaši Partizana iz Beograda jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno kosovska košarkaška federacija.

Podsetimo, pre četiri dana, podršku Srbima na Kosovu da se demokratsk­im sredstvima bore protiv nedavne odluke Prištine da na 100 odsto poveća takse na srpske proizvode svojim

„Ovaj skandalozn­i potez samo govori

o njihovoj nemoći, deficitu vizije i nervozi“, ističe ministar Branko Ružić

prisustvom pružili su Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović, čelnici Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Oni su bez problema prešli administra­tivni prelaz i prisustvov­ali protestu zdravstven­ih radnika koji je održan u krugu Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

 ??  ?? Razočarani što su se vratili: Košarkaši
Partizana
Razočarani što su se vratili: Košarkaši Partizana
 ??  ?? Nisu im dali da odigraju utakmicu
u Leposaviću Albanski policajci maltretira­ju Ostoju
Mijailović­a
Nisu im dali da odigraju utakmicu u Leposaviću Albanski policajci maltretira­ju Ostoju Mijailović­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia