Alo!

STRUČNJACI: PRETNJE DODIKU SU ČIST TERORIZAM!

-

Druga po redu stravična pretnja smrću Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedniš­tva

BIH, njegovim saradnicim­a i porodici, može biti okarakteri­sana kao klasičan teroristič­ki akt, ali je problem što se pravosuđe BIH do sada nije ozbiljno bavilo pitanjima terorizma, kaže Dževad Galijaševi­c, ekspert za bezbednost. - Pravosuđe BIH je klasične teroristič­ke akte stavljalo pod tepih, mislim na ubistva vojnika policajaca, ali i na povratnike sa sirijskog ratišta. Nema sumnje da je Dodiku ugrožen život u Sarajevu zbog stvorene atmosfere i načina na koji ga mediji tretiraju. Sve to je rezultiral­o ovim pretnjama - naglašava Galijaševi­ć.

Kako smo pisali, prve pretnje ubistvom Dodiku i njegovim saradnicim­a stigle su sa nemačkog broja telefona. Pretnje je 26. novembra uputio čovek po imenu Ibro, koji dugo živi u Nemačkoj, a poreklom je iz BIH. Njegov identitet je brzo otkriven dobrom saradnjom policije Nemačke i BIH. Samo nekoliko dana nakon toga, Dodiku i njegovoj porodici ponovo je prećeno. U kabinetu Milorada Dodika potvrđeno je da se na telefon javila službenica, a da je poziv upućen iz Belgije. Nepoznati glas je nakon pretnji i psovki poručio „da rat još nije gotov“. Muški glas koji je pretio govorio je ekavicom. O pretnjama su obaveštene sve nadležne službe.

Dodik je izjavio da se varaju svi koji misle da je naivan i da ne shvata šta se sve radi na početku njegovog mandata, te dodao da ga pretnje ne mogu pokolebati da nastavi da štiti interese srpskog naroda, koji ga je izabrao.

- Ne želim nikome da budem pokretna meta, jedina policija kojoj verujem je policija Republike Srpske - rekao je Dodik.

N. Žunić

 ??  ?? Željko Injac
Željko Injac
 ??  ?? Milorad Dodik
Milorad Dodik
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia