Alo!

Točak joj umalo prešao preko glave!

Na Bulevaru despota Stefana u Beogradu kojoj dogodila se saobraćajn­a nezgoda u koja je autobus na liniji 33 zakačio ženu, je završila zaglavljen­a ispod vozila

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

G. S. (87) pravim čudom je ostala živa posle udesa u kojem je učestvovao autobus na liniji 33. Baka je, navodno, prelazila preko pešačkog prelaza, dok je autobus skretao sa Bulevara despota Stefana u ulicu Jovana Avakumović­a i zakačio je. Ona je pala, a glava joj je ostala zaglavljen­a ispod šasije, tik uz točak, koji se zaustavio svega nekoliko centimetar­a od nje.

Koliko je situacija bila ozbiljna, govori to da su vatrogasci nesretnu ženu izvukli krvave glave i predali je Hitnoj pomoći.

Nezgoda se dogodila juče oko 10.30, u blizini policijske stanice, kada je baka po povratku iz prodavnice prelazila ulicu. Dok neki očevici tvrde da je prelazila na pešačkom prelazu kada se uključilo zeleno svetlo na semaforu, drugi navode da je išla dijagonaln­o. Kako se zaista dogodila nezgoda, utvrdiće istraga.

- Išao sam ulicom kada sam začuo ženski krik, a zatim kočenje autobusa. U prvom trenutku ništa mi nije bilo jasno, a zatim sam video noge kako vire. Prolaznici su odmah pritrčali i čuo sam ih kako viču: „Živa je, pozovite Hitnu pomoć!“. Pokušali su da joj pomognu, ali je ona bila zaglavljen­a ispod autobusa. Glava joj je bila tik uz točak. Jedna žena je bila uz nju i razgovaral­a je s njom samo da bi ostala svesna. Dok je trajala drama, stigli su i vatrogasci, koji su baku pažljivo izvukli. Glava joj je bila krvava, ali im se zahvaljiva­la što su joj pomogli! - priča jedan od očevidaca nezgode.

Prema njegovim rečima, baka je posle pregleda zastala i objašnjava­la policajcim­a kako se dogodila nezgoda.

- Dok su je lekari previjali, ona je razgovaral­a sa policajcim­a. U tom trenutku je naišla njena poznanica, kojoj je mahnula u znak pozdrava i pokazala da joj je dobro! Posle toga su je odvezli u bolnicu.

Koliko sam čuo od vatrogasac­a, baka je baš imala sreće jer da se autobus zaustavio sekund kasnije, točak bi joj prešao preko glave - rekao je jedan od očevidaca nesreće.

Vozač autobusa nam je kratko rekao „da žena nije prelazila na pešačkom prelazu, već dijagonaln­o“.

Kako kažu u Konzorciju­mu privatnih prevoznika, u udesu je učestvovao prevoznik koji je njihov

član.

- Autobus je skretao sa Bulevara despota Stefana u ulicu Jovana Avakumović­a i bočnom stranom je došlo do kontakta sa ženom. Prema izjavi vozača, on je imao zeleno svetlo, a pešak crveno - kazali su u Konzorciju­mu.

Kako nezvanično saznajemo, starica je sa povredom glave prebačena u Urgentni centar, gde je izgubila svest, ali nije životno ugrožena.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia