Alo!

Učenicu silovao u školskom toaletu!

Dušan Murgaški (59) zvani Pikaso iz Novog Sada bio je optužen za devet a silovanja, od kojih pet nije dokazano, najmlađa žrtva je devojčica od 14 godina

- Piše: M. OBADIĆ redakcija@alo.rs

Dušan Murgaški (59) zvani Pikaso iz Novog Sada, višestruko osuđen za silovanje, na slobodi je od 30. novembra 2018. godine, saopštio je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, i pozvao žene i devojke na oprez!

Pikaso iza sebe ima tri dokazana silovanja, a jedna od njegovih žrtava bila je i devojčica od 14 godina.

- Upozoravam sve žene i devojke u Srbiji, posebno u Novom Sadu i okolini, da je povratnik Dušan Murgaški Pikaso ponovo na slobodi. Na suđenjima su mu dokazana tri silovanja, a silovanje devojčice od 14 godina počinio je neposredno posle odslužene kazne za silovanje! - napisao je Jurić na svom Fejsbuk profilu.

Pikaso je uhapšen 1. decembra 2008. zbog sumnje da je 22. novembra iste godine ušao u stan Novosađank­e srednjih godina i počinio silovanje. To je uradio samo mesec dana posle 10 godina robije za silovanje spremačice u jednoj novosadsko­j školi. Tako je odrobijao dva puta po deset godina, a između dve robije je na slobodi bio manje od mesec dana.

Na njegovoj meti nisu samo sredovečne žene. Prva kazna mu je istekla u julu 1998. godine, a sud je utvrdio da je žrtvu presreo u dvorištu, na silu je odvukao do obližnjeg žbunja i silovao. Ovaj manijak je sredinom oktobra 1998. godine ponovio silovanje. Ušao je u jednu novosadsku školu i u hodniku zgrabio učenicu D. S. (14), zapretio joj da ne viče, odvukao je u školski toalet i primorao je na seks. I tada je, kao i prethodnih puta, pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišn­ju kaznu.

Igor Jurić kaže da je u razgovoru sa komšijama Dušana Murgaškog Pikasa iz okoline Novog Sada saznao da se plaše kada su saznali da je on ponovo na slobodi.

- Neka njegova silovanja nisu dokazana, ali se sumnja da je on počinilac. Ima ih ukupno devet, a pet nije dokazano. Komšije su u velikom strahu, jer postoji realna opasnost da će ponovo počiniti silovanje - kaže Jurić u izjavi za „Alo!“.

On navodi da bi takvi ljudi posle izlasku iz zatvora trebalo da budu pod većom kontrolom i daleko od institucij­a u kojima su deca.

- Po Marijinom zakonu, oni treba da budu praćeni, ali to ne funkcioniš­e na najbolji način, jer naša policija nema dovoljno kapaciteta da to isprati - navodi Igor Jurić.

Silovanje tinejdžerk­e počinio je neposredno posle odslužene robije za silovanje!

 ??  ??
 ??  ?? Dušan Murgaški (59)
Dušan Murgaški (59)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia