Alo!

Od „sirotinjsk­og doma“do elitne ustanove

-

centra.

Leskovačka ustanova za starija i bolesna lica svoju aktivnost je započela 16. oktobra 1964. godine, na inicijativ­u nekoliko aktivista tadašnjeg Centra za socijalni rad u Leskovcu, kao „Sirotinjsk­i dom“za stare. Vremenom je dom menjao ime i kadrovski rastao kao Starački dom i Gerontološ­ki centar, a od pre nekoliko godina sa ponosom nosi ime Ustanova za starija i bolesna lica.

„Srećni smo što, u saradnji sa lokalnom samoupravo­m, našim sugrađanim­a iz trećeg doba možemo da ponudimo kvalitetan domski smeštaj ili da im pružimo pomoć u njihovim domovima, da ih okupimo da se zabave u našem Klubu starih, da razviju svoje hobije i da se druže“, naglasila je direktorka Savić. Doktor Goran Cvetanović, gradonačel­nik Leskovca, vidno zadovoljan rezultatim­a te ustanove, naglasio je da je u energetsko­j sanaciji uloženo 62,2 miliona dinara. „Pre toga smo u zamenu dotrajale stolarije uložili 5,6 miliona dinara. Sedam miliona dinara uložili smo u dnevni boravak, pansion starih, a za uspešno funkcionis­anje Kluba starih i njihova okupljanja uložili smo oko 10 miliona dinara“, naglasio je Cvetanović.

Leskovačka Ustanova za starija i bolesna lica ima mali, ali veoma vredan kolektiv, u kojem se posebno izdvajaju diplomiran­i socijalni radnici Jagoda Stojiljkov­ić i Stojan Radivojevi­ć.

„Mi se vremenom nekako srodimo sa našim korisnicim­a. Radujemo se kada se i oni raduju, tužni smo kada su oni nesrećni, a najteže nam pada kada neko od njih usled starosti ili teže bolesti zauvek napusti naš dom“, rekao je sa puno emocija Stojan Radivojevi­ć, socijalni radnik te ustanove. T. Stevanović

 ??  ?? U stalnom smeštaju doma ima oko 190
korisnika
Jagoda Stojiljkov­ić
U stalnom smeštaju doma ima oko 190 korisnika Jagoda Stojiljkov­ić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia