Alo!

SPEKTAKULA­RNI KONCERT ŽELJKA JOKSIMOVIĆ­A Nedostaje mi Beograd iz davnih vremena

-

Emocija i muzika koje su vratile publiku u sedamdeset­e i osamdesete godine prošlog veka obeležile su koncert „Dva sveta“Željka Joksimović­a u Velikoj dvorani Centra „Sava“. Nastup jednog od najpopular­nijih muzičara u regionu ispunio je očekivanja i podsetio je sve na period kada je Zoran Simjanović stvarao kultnu filmsku muziku za ostvarenja kao što su „Tango argentino“, „Grlom u jagode“, „Specijalno vaspitanje“, „Balkan ekspres“, „Flojd“, „Petrijin venac“i mnoge druge čuvene numere. Željko im je „obukao“novo ruho i u pratnji Big benda i gudačkog kvarteta „Metamorfoz­is“posvetio je deo koncerta upravo Simjanović­u i njegovom stvaralašt­vu. - Čak i u nemom filmu postoji muzička pratnja. Čarlija Čaplina tako je uvek pratio klavir. Ovog novembra je 110 godina od prve pisane muzike za igrani film. U pitanju je bila 1908. godina, a vama želim dobrodošli­cu u moj svet - ovim rečima naš muzičar je otvorio spektakula­rni koncert nakon svojevrsno­g filmskog instrument­ala.

Osim pesme Tome Zdravković­a „Dva smo sveta različita“, po kojoj ceo koncept i nosi naziv, na repertoaru su se našle i mnoge druge pesme.

- Ne znam kako je kod vas, ali ja dobro pamtim Beograd iz ranijeg perioda. Bio je prestonica moje zemlje, koja je bila dosta veća. Imala je more, seljake, radnike, festivale, pevali smo. Možda zato što smo je zaista voleli i zato je što zaista bila naša - rekao je Željko uz uvodne taktove pesme, zajedno sa Ismetom na bini, uz ovacije celog Centra „Sava“.

Željko je novo druženje u Centru „Sava“zakazao za četvrtak, 6. decembar, baš kao i 18. decembar, dok 7. decembra ima koncert sa istim repertoaro­m u

Novom Sadu. O. K.

 ??  ?? Vesna i Mina
Joksimović
Vesna i Mina Joksimović
 ??  ??
 ??  ?? Supruga Jovana bodrila Željka
Supruga Jovana bodrila Željka
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia