Alo!

LUKA MODRIĆ OTKRIVA DETALJE SA DODELE „ZLATNE LOPTE“: Zidan mi je prorekao uspeh!

- Piše: M. SIMIĆ sport@alo.rs

„Kada je Zinedin postao trener Reala 2016, pozvao me je u kancelarij­u i rekao mi da ću jednog dana dobiti nagradu

Luka Modrić, kapiten hrvatske reprezenta­cije, otkrio je da mu je Zinedin Zidan, njegov bivši trener u Real Madridu, predvideo da će jednog dana osvojiti „Zlatnu loptu“, koju dodeljuje „Frans fudbal“.

Modrić je na svečanosti u Parizu u ponedeljak uveče proglašen za najboljeg fudbalera sveta u godini ubedljivim brojem glasova (753), ispred Portugalca Kristijana Ronalda (476) i Francuza Antoana Grizmana (414).

- Jednu stvar nikada neću zaboraviti. Kada je Zidan postao trener Reala 2016. godine, pozvao je me u kancelarij­u i rekao mi jedan dan nakon treninga kakvog me vidi kao igrača i šta očekuje od mene. Da sam mu važan deo tima i da me vidi kao nekog ko može da osvoji „Zlatnu loptu“ - rekao je Modrić za „Frans fudbal“.

Modrić je priznao da su mu Zidanove reči podigle samopouzda­nje.

- Veoma sam mu se divio i poštovao sam ga, a on me je gledao kao nekog sličnog sebi, tihog i malo povučenog. Tražio je od mene da se više oslobodim na terenu, da budem ključan deo ekipe. Pomogao mi je da napredujem, iako u početku nisam verovao u takve reči - dodao je on.

Modrić je u 2018. sa Realom, odnosno sa Zidanom na klupi odbranio trofej

Lige šampiona, a onda je stigao do finala Mondijala u Rusiji sa selekcijom Hrvatske. Krajem godine je kompletira­o kolekciju individual­nih priznanja, pošto je proglašen za igrača godine u izboru UEFA, FIFA, a bio je i MVP Mondijala u Rusiji.

 ??  ?? Modrić je obeležio godinu „Prorok“
Zizu
Modrić je obeležio godinu „Prorok“ Zizu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia