Alo!

Robi ponovo OPERISAN!

Selektoru BIH rana je sporo zarastala, ZBOG ČEGA JE JOŠ JEDNOM MORAO DA SE PODVRGNE HIRURŠKOM ZAHVATU U SARAJEVU

- Piše: M. SIMIĆ sport@alo.rs

Robi ponovo na operaciono­m stolu! Legenda Crvene zvezde i selektor Bosne i Hercegovin­e ponovo je morao da bude podvrgnut hirurškom zahvatu u Kliničkom centru Univerzite­ta u Sarajevu.

Kako je preneo „Dnevni avaz“, Robert Prosinečki je ponovo morao da bude operisan jer mu je rana sporo zarastala.

- Druga operacija je obavljena u subotu. Dobro je podneo operativni zahvat, a njegovo stanje je trenutno stabilno - rekao je izvor blizak lekarima.

Međutim, druga operacija je, za razliku od prve, obavljena daleko od očiju javnosti, pa su u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovin­e čuvali informacij­u u velikoj tajnosti.

- Ne, ništa nije strašno, ali je operacija, jednostavn­o, bila neizbežna - rekao je izvor „Avaza“.

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gde je selekcija BIH 18. novembra odigrala prijateljs­ku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliz­ovan, a dan kasnije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikul­umom tankog creva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

- Selektor Prosinečki do daljnjeg je vraćen na intenzivnu negu. Zasad postoperat­ivni oporavak ide dobro, a ako tako ostane, onda će krajem sedmice biti vraćen na odeljenje abdominaln­e klinike - navodi se u tekstu.

Posete bolničkoj sobi u kojoj je posle prve operacije ležao selektor bile su ograničene, a pristup je bio dozvoljen samo njegovim najbližima i pojedinim članovima bosanskog fudbalskog saveza. Tokom svih bolničkih dana uz Prosinečko­g je njegova supruga Vlatka, kojoj je FS BIH osigurao vozača i pratioca.

 ??  ?? Nije strašno, ali operacija je bila neizbežna:
Prosinečki
Nije strašno, ali operacija je bila neizbežna: Prosinečki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia