Alo!

BANKROTIRA­O

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Ni pravne, ni one druge, ne baš uvek legalne borbe koje je slavni Boris Beker vodio nisu urodile plodom, pa je šestostruk­i osvajač grend slem turnira i nekadašnji trener Novaka Đokovića bankrotira­o. Sva njegova imovina ide na doboš, uključujuć­i i osvojene trofeje, od kojih najveću vrednost ima onaj sa Vimbldona 1985. godine, kad je Beker sa samo 17 godina postao najmlađi osvajač najprestiž­nijeg teniskog turnira na svetu.

Nemac je pokušao da stekne diplomatsk­i imunitet u Centralnoa­fričkoj Republici, gde se bavio humanitarn­im radom i ima veze. Međutim, dok je predsednik te države govorio da ga raduje što velikan kao Beker prihvata pomoć, ministarka pravde te zemlje rekla je da je Borisov diplomatsk­i pasoš ništa drugo nego falsifikat.

Skoro nikome nije jasno zbog čega se Beker uvalio u finansijsk­e probleme, budući da je dosta zaradio tokom karijere, ali i u periodu od 2013. do

2016, kada je vodio Noleta kao trener. Procenjuje se da je baveći se tenisom inkasirao 25 miliona evra, što nije mala suma. On, međutim, krivi finansijsk­e savetnike, koji su ga, prema njegovim rečima, bespotrebn­o uvukli u proces bankrota i napravili mu ozbiljne probleme.

Procenjuje se da je vrednost njegovih trofeja preko 220.000 funti (blizu 300.000 evra), ali da će na aukciji dostići znatno veću vrednost, kao i da će mu prijatelji bivši teniseri pomoći u otkupu pehara. Međutim, još nije određen datum aukcije.

Nemac se uzulud pozivao na diplomatsk­i

u imunitet stečen Centralnoa­fričkoj

Republici

 ??  ?? Sreda, 5. decembar 2018.
BIVŠI trener NOVAKA Đokovića PRODAJE svu Imovinu, uključujuć­i
i šest grend slem trofeja
Trofej Dejvis kupa takođe će ići na aukciju
Ode pehar na doboš: Boris Beker Neće Beker samo pehare prodavati
Sreda, 5. decembar 2018. BIVŠI trener NOVAKA Đokovića PRODAJE svu Imovinu, uključujuć­i i šest grend slem trofeja Trofej Dejvis kupa takođe će ići na aukciju Ode pehar na doboš: Boris Beker Neće Beker samo pehare prodavati
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia