Alo!

OPOZICIJA SPREMA „Žuti“bi da pale Beograd! HAOS U GLAVNOM GRADU

-

Lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Boško Obradović, nemoćni da se demokratsk­im putem izbore za vlast, odlučili su da u subotu „zapale“Beograd!

Dok je Dragan Đilas saopštenji­ma pozivao građane da 8. decembra učestvuju u građanskom protestu u Beogradu, lider Dveri je na revoluciju pozivao iz parlamenta. On se tamo pojavio obučen u žuti prsluk, aludirajuć­i na demonstran­te u Francuskoj, i najavio haos na ulicama srpske prestonice.

- Protest u Narodnoj skupštini zbog cene goriva u Srbiji! Makron mora da razgovara i izađe u susret onima koji su zapalili pola Pariza, a naša vlast kažnjava ljude koji su mirno protestova­li zbog pljačke na ceni goriva. Zato subota, 8. decembar, u 18 časova - svi na protest u Beogradu! - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Potpredsed­nik SNS-A Milenko Jovanov za naš list kaže da sada na delu gledamo sprovođenj­e plana koji je pre samo nekoliko dana najavio Ramuš Haradinaj.

- A taj plan glasi da pošto Vučić ne da neće da prizna Kosovo, nego se svuda i na svakom mestu bori za interese Srbije, i to uspešno, onda treba smeniti Vučića i dovesti na vlast u Srbiji nekoga ko će dati sve što mu se traži. I koga drugog da izaberu, nego Đilasa, Jeremića, Borka Stefanović­a, Boška Obradovića i ostale, koji su im već dali sve što su mogli da daju?! Dali su im granične prelaze, dali su im potvrdu Međunarodn­og suda pravde da su imali pravo na secesiju, dali su im izmeštanje pregovora iz UN u EU... Tako da me ne čudi okupljanje onih koji ni rečju nisu podržali Srbe na Kosovu i Metohiji i njihove zahteve i borbu - kaže Jovanov.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-A, sličnog je mišljenja.

- Nasilje je jedina politika za koju oni znaju. A poverenje građana se osvaja na izborima, a ne na ulici navodi Glišić. A. I.

 ??  ?? Obradović i Đilas pozvali pristalice na ulične demonstrac­ije u subotu po podne
Obradović i Đilas pozvali pristalice na ulične demonstrac­ije u subotu po podne

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia