Alo!

Haos zbog izjave o abortusima

-

- A to onaj koji se danas propoveda i kojem se prave čak i takozvane parade ponosa i samo oni ljudi koji nemaju vere da je čovek večno biće mogu tako da obogotvora­vaju svoje strasti, ideje i ideologije. Oni koji veruju u Boga živoga i njemu se jedino klanjaju, oni se pripremaju da tu svetinju božju prime u sebe: svetinju tela i krvi gospodnje, svetinju braka - oni koji su u braku, svetinju monaškog življenja - oni koji su monasi. Oni su takođe prizvani da budu uvedeni kao Presveta Djeva u svetinju nad svetinjama i da u svojim srcima rode Gospoda i da Gospodom koji se rađa u njima rađaju i druge ljude i preporađaj­u - rekao je on.

Milica Đurđević Stamenkovs­ki, članica Predsedniš­tva „Zavetnika“, koju je i venčao mitropolit Amfilohije, za naš list kaže da je oduševljen­a ovom njegovom besedom, ali navodi i da je uverena da će biti mnogo onih koji će zbog njegovih izrečenih reči na račun braka osuti paljbu po Amfilohiju.

- Beseda mitropolit­a o braku je poziv na ljubav i očuvanje stuba porodičnog života. Žrtva na koju poziva je tolerancij­a, poštovanje i razumevanj­e. Ali sigurno će se i ovoga puta kao razjarene ose javiti nekakve feministki­nje i „borkinje“da napadnu mitropolit­a. Njihova ideologija je destruktiv­na i one niti žele, niti su stanju da shvate suštinu njegovih reči. Ne može osa razumeti mudrost pčele - kaže Milica. Jelena Đondović Mitropolit

crnogorsko-primorski je privukao je pažnju Amfilohi

javnosti prošle i zazvao opšti godine haos optuživši

Srpkinje da su postale čedomorke. - One u svojim utrobama pobiju

za jednu godinu više dece nego

što su pobili Musolini Hitler i Broz i ovi i

koji su ovde na

Metohiji. A hoćete Kosovu i

da kao narod imamo blagoslov božji -

rekao je mitropolit prilikom služenja

liturgije u

Pećkoj patrijarši­ji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia