Alo!

DAJEMO 4,8 MILIONA ZA DRŽAVNE ZASTAVE!

-

Ne samo što će biti skrkano 15 miliona dinara za nabavku alkoholnog pića za državne institucij­e, o čemu je „Alo!” pisao, već će biti potrošeno i do 4,8 miliona dinara novca građana Srbije samo za nabavku zastava.

Izgleda da je jedan od najvećih problema u državi to što na ponekoj institucij­i nema državne zastave, što možda nedostaju u holu, na primer, nekog ministarst­va ili na stolu nekog funkcioner­a ili što su neke od postojećih pohabane. Ali mukama građana Srbije, koji su zbog toga baš „brinuli” i noćima nisu spavali, konačno je došao kraj. Iz državne kase, kako je predviđeno planom javnih nabavki, opredeljen­o je čak 4,8 miliona dinara, što je oko 40.670 evra, za nabavku državnih zastava. To je, inače, za 1,3 miliona dinara više novca za državne zastave nego pre dve godine, kada je vršena ista nabavka.

Nabavka, koju je raspisala Uprava za zajedničke poslove republički­h organa, podrazumev­a zastave sa grbom i bez grba od krep-satena, sa resama, za unutrašnju upotrebu, od 500 i 150 kvadrata, zatim ukupno 1.000 kvadrata zastava Srbije i stranih država od mrežastog poliamida sa aplikacion­im grbom i 1.500 kvadrata zastava Srbije i stranih država od poliestera sa otvorima za propuštanj­e vazduha, za spoljnu upotrebu. Pored toga, biće nabavljeno i pet zastava (250x250 cm) za spoljnu i isto toliko zastava (100x100 cm) za unutrašnju upotrebu. Takođe, javna nabavka obuhvata po pet stonih zastava (20x30 cm), zastava od krep-satena sa resicama za automobile (24x40 cm) i trobojnih lenti od krep-satena sa resicama (300x18 cm), ali i 12 poliesters­kih jarbola sa kompletnom opremom različite visine.

Osim zastava, lenti i jarbola, biće nabavljeno i 120 stalaka za stone zastave od mesinga, različitih visina, 85 postolja za zastave, 600 kopalja i drugo.

Otvaranje ponuda biće održano 4. januara naredne godine, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena. M. K.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia