Alo!

Nisam pipkao klinca, slagao je zbog slave!

- Piše: S. DŽ. S redakcija@alo.rs

Modni kreator je negirao optužbe da je L. J. (15), učesnika televizijs­ke emisije „Neki novi klinci“, „pipkao i mazio“i da je sa mladićem B. Š. (22) želeo seks! Darko Kostić se juče u pratnji advokata pojavio u Trećem osnovnom sudu u Novom Beogradu i kratko se izjasnio povodom optužbe koja ga tereti za dva slučaja polnog uznemirava­nja i posedovanj­e kokaina „da nije kriv ni po jednoj tački”!

Pretres se pretvorio u prepucavan­je tužioca i Kostićevog advokata Dimitrija Ilića čim je pročitan optužni predlog, koji ga tereti da je klinca hteo da obljubi, a da je mladića ponudio drogom, a onda pokušao da ga siluje. Advokat je istakao da je tužilaštvo nezakonito došlo do njegove prepiske sa mladićima i tražio je da se telefonske poruke izuzmu kao dokazi. Međutim, tužilac mu se usprotivio, tvrdeći da su mladići potvrdili sve navode iz poruka, a potom je od sudije Tanje Trkulje Vasić zatražio da zbog maloletnog dečaka isključi javnost iz suđenja. Sudija je na kraju odlučio da će javnost biti delimično isključena i da publika i novinari neće moći da uđu u sudnicu samo kada dečak bude svedočio.

Kostić se na prethodnom pretresu, 12. novembra, nije pojavio zbog navodnog trovanja, a sudija je naredio da na jučerašnje suđenje bude priveden jer nije dostavio lekarski izveštaj, ali se on na kraju pojavio u pratnji branioca.

- Loše mu je od neke hrane, ima stomačne tegobe i dehidrirao je. Javio mi se i rekao mi da ima mučninu i da povraća. Obećao je da će mi se javiti do početka suđenja, ali to nije učinio. Pre nego što sam došla u sud, zvala sam ga, ali nije odgovarao na pozive. Rekao je da će se pojaviti ako problemi prođu - istakla je Jovana Ralević na prošlom pretresu.

Sudija Tanja Trkulja Vasić naredila je da advokat u roku od tri dana sudu dostavi potvrdu o zdravstven­om stanju kreatora, a ukoliko to ne učini, ona će narediti da bude priveden. To se na kraju i dogodilo, ali se dizajner posle naredbe za privođenje preko svojih advokata javio sudu i potvrdio da će doći na suđenje. Naredni pretres je zakazan za

31. januar sledeće godine.

Advokat Darka Kostića tvrdi da je tužilaštvo nezakonito došlo do njegove prepiske sa mladićima i tražio je da se telefonske poruke izuzmu kao dokazi

 ??  ?? Darko Kostić i advokat Jovana
Ralević
Darko Kostić i advokat Jovana Ralević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia