Alo!

Mama me je ispisala iz škole za pe*ere!

-

Goran Bregović, jedan od najpopular­nijih muzičara na ovim prostorima, gostovao je u emisiji „Amidži šou“na TV „Pink“, u kojoj je otkrio nepoznate detalje iz svog života. On se osvrnuo na svoje detinjstvo, kao i na grupu „Bijelo dugme“, koja je obeležila veliki deo njegovog života.

- Moja mama je radila u domu zdravlja, gde su deca išla na sistematsk­e preglede. Pošto ja dobro crtam, hteo sam da idem u umetničku školu, a onda je moja tetka rekla mojoj mami da su u toj školi samo pe*eri - prisetio se Bregović i otkrio:

- Mama me je stavila u tehničku školu, iz koje su me izbacili nakon pola godine - ispričao je on i dodao da je na kraju završio samo gimnaziju.

Na pitanje kako se danas seća na „Bijelo dugme“, Bregović je otkrio:

- To je kao i ovo sa brakom - ako živite dugo zajedno, povećavaju se izgledi da bude nesporazum­a. Mi smo nakon prve ploče svirali 300 dana godišnje, svaki dan smo svirali jer smo mislili da svuda tre- ba da se pokažemo uživo - rekao je Bregović, koji nije mogao da izdvoji omiljenog pevača „Bijelog dugmeta“.

- Oni su dobri, sva trojica su dobri, veliki pevači. Različiti su kao osobe, ali su odlični pevači. Svi su mi ležali. Periodi su se završavali, otvarali se novi, a ja sam uživao u svim tim fazama - rekao je Bregović, koji je odgovorio i na pitanje koja mu je omiljena pesma kultne rok grupe.

- Recimo, sad sam ustanovio kad ljudi krenu da na koncertu pevaju „Ružicu“... Nikad nisam mislio da će biti tako popularna, nije imala ambiciju da bude popularna, ali se, eto, tako desilo - rekao je

Brega. K. L.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia