Alo!

Dojava o bombi za „srećan put“!

BOKA BURNO ISPRAĆENA NA OKRŠAJ S RIVEROM

- Zeljko.vujicic@alo.rs

Piše: Ž. VUJIČIĆ Samo je bomba falila! Argentinsk­a strast prema fudbalu, znamo, neretko prelazi u ludilo, ali ovakav ispraćaj Boke na završni čin rata s Riverom prevršio je svaku meru!

Tek što su se zalaufali na poslednjem treningu pred put na revanš Kopa Libertador­es, fudbaleri Juniorsa su morali da budu evakuisani sa svog stadiona! Kao i navijači koji su došli da ih podrže uoči okršaja s najljućim rivalom. Neko je, naime, javio da je na „Bombonjeri“postavljen­a bomba, pa je policija ispraznila dom Boke. Istraga je pokazala da je dojava, pretpostav­lja se fana Rivera, bila lažna, ali je poslužila svrsi da se tim trenera Giljerma Skelota uznemiri.

Uvidevši šta ih je zadesilo, a još više vođeni željom da ih okuraže posle prisilnog prekida treninga i napuštanja stadiona, navijači Boke su potom preplavili kvart Buenos Ajresa po kojem klub nosi ime. Hiljade su izašle na ulice i uz pesmu, baklje i vatromet ispratile autobus koji je odvezao fudbalere na aerodrom, odakle su odleteli u Madrid na revanš s River Platom.

Druga utakmica finala južnoameri­čkog pandana evropskoj Ligi šampiona, podsećamo, nije odigrana jer su navijači Rivera u sačekuši napali bus koji je igrače Boke vozio na stadion „Monumental“. Usledili su dani natezanja, odbijanja i prihvatanj­a da se odigra

revanš, da bi konačno bilo odlučeno da se o trofeju (prvi meč završen 2:2) odlučuje u nedelju, 9. decembra, na stadionu

Reala.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia