Alo!

Možete dobiti SAMO IZBORE!

- Redakcija@alo.rs

Piše: J. MARKOVIĆ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče da nije fasciniran protestima opozicije i da neće popuštati vaninstitu­cionalnim pritiscima.

- Hoćete li izbore? Šta hoćete? Ja da vam nešto popuštam, tim vašim glupostima i za šta se zalažete, neću. Nisam ni četiri meseci kada su šetali. Unapred vam kažem da mi to ne pada na pamet - kazao je on novinarima nakon tribine SNSA „Jake žene za jaku Srbiju i podvukao da im nijedan zahtev nikada neće ispuniti.

- Može vas i pet miliona da se skupi, ali treba da dobijete izbore i onda ispunjavaj­te ono što je narodu obećano. Ja pod pritiscima neću da radim i po tome se razlikujem od svih drugih - kazao je Vučić i dodao da je Srbija zemlja u kojoj će svakome biti dozvoljeno da kaže šta misli, ali da siledžijst­vo nikada neće pobediti, niti postati mejnstrim. Na protest su, kaže, pozivali najneprist­ojniji ljudi i nasilnici.

Žele, kaže, da pričaju o nasilju, a vlast je napadače na Borka Stefanović­a uhapsila, dok oni nisu

ni obavestili maj-

ku Ranka Panića o njegovoj smrti, a za predsednic­u Skupštine rekli su da je fuksa, pa su zbog toga srećne muškarčine. On je kazao da je svima jasno da se ne radi o građanskom, već o opoziciono­m protestu.

- Svaki protest je suštinski politički. Nije problem u tome. Sma

tram da smo imali još

zemljama koje su njihovi politički sponzori, kod kojih je, možda, bilo tih tenkova. Kod nas nije, a nema ni razbijenih glava. Kod nas se, ko što ste videli, slobodno protestuje”, naglasio je on.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia