Alo!

Šta to pričaš za proteste, iznabadaće­mo te

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ku*va, kamenjarka, idiot, stoka, splavarka - samo su neke od uvreda koje su pristalice „Saveza za Srbiju” Dragana Đilasa uputile Barbari Životić, novinarki Televizije Studio B, verovatno besne zbog toga što je njihov protest u subotu propao! Njima je očito zasmetalo što se ona usudila da izveštava sa skupa „Stop krvavim košuljama”.

Iako su Đilasove pristalice tvrdile da su izašle na ulicu da se bore protiv nasilja, jutro nakon protesta pokazale su svoje pravo lice, stavivši na stub srama novinarku Studija B, njen rad i izveštavan­je.

- Gospođa je malo užurbano pričala i malo se mučila da izgovori neke reči, jer je žurila na splav. Ne treba joj zameriti - bila je samo jedna od stotine uvreda koje su upućene na račun novinarke na Tviteru.

Naravno, u uvredama na račun ove mlade žene prednjačio je Sergej Trifunović, glumac i simpatizer „Saveza za Srbiju”.

- Je l’ veruje neko da sam ovoj kamenjarki uleteo u kameru i rekao: „Vučiću, pe*eru“iz zajebancij­e, taman kad je završila javljanje?! Nisam ni znao ko je, ali taj pogled... - napisao je on na Tviteru.

Da zlo bude veće, pristalice opozicije nisu se zaustavile samo na uvredama, već su društvene mreže bile prepune pretnji na račun novinarke Studija B:

- ’Alo, pazi šta pričaš, debilčino jedna. Je l’ ti jasno? Ku*vo prodana”, „Šta pričaš ti ono za proteste? Iznabadaće te neko, je l’ znaš?” - bile se samo neke od pretnji upućene Životićevo­j.

Podršku novinarki televizije Studio B među prvima uputio je Vladimir

Ðukanović, poslanik i novinar.

- Svaka čast devojci sa STB-A. Imala je hrabrost da ode na skup onog polusveta i da kaže istinu o njemu. Polusvet je sada čereči, što je pokazatelj da je rekla u svom izveštaju istinu. Istina polusvet najviše boli. Puna podrška mladoj koleginici - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

I Zorana Mihajlović, potpredsed­nica Vlade i predsednic­a Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost, juče je najoštrije osudila medijski

linč na društvenim mrežama i iznošenje detalja iz privatnog života Barbare Životić, novinarke Studija B.

- Pravo svakog medija pa i Studija B je da ima svoju uređivačku politiku, kao što je pravo svakog građanina da mu se dopada ili ne dopada kako novinarka Barbara Životić radi svoj posao. Ali, niko nema pravo da zbog toga nad ovom devojkom sprovede medijski linč iznošenjem njenih privatnih fotografij­a u javnost i pravljenje­m najprizemn­ijih aluzija na račun njene ličnosti. To nije kritika, to je, ponavljam, poziv na linč jedne žene i to je nedopustiv­o - istakla je ona.

Mihajlović­eva je navela da svako može da polemiše o tome da li je neki medijski prilog dobar ili ne, ali da ne možemo zbog toga novinarku da diskreditu­jemo kao ženu i da je vređamo na najprimiti­vniji način.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia