Alo!

Sklopili 200 lažnih brakova!

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Pala nemačko-srpska banda za sklapanje fiktivnih brakova! Troje Nemaca, starosti između 51 godine i 63 godina i Srbin (40) uhapšeni su u Berlinu zbog sumnje da su razvili čitav biznis za sklapanje fiktivnih brakova za velike pare, kako bi njihove mušterije dobile boravišnu vizu!

Velika policijska akcija sprovedena je u Berlinu, početkom novembra, a cilj joj je bio da se stane na put nemačko-srpskoj bandi koja sklapa lažne brakove. Reč je o jednoj od najmasovni­jih policijski­h akcija u toj zemlji u poslednjih nekoliko godina. Policija je pretražila oko 50 kuća, stanova i kancelarij­a, a tom prilikom uhapsila je četiri osobe za koje se sumnja da su glavni organizato­ri grupe.

- Reč je o troje Nemaca i jednom Srbinu, a među njima je i jedna žena. Sumnja se da su sklopili više od 200 fiktivnih brakova, a u većini slučajeva su čak falsifikov­ali venčane listove. Cilj svega toga su boravišne vize! Mušterije su im bili ljudi iz Južne i Istočne Evrope, ali najčešće je reč o državljani­ma Pakistana, Albanije i Nepala. Brakovi su naplaćivan­i po 16.000 evra. U

mnogim slučajevim­a pored sklapanja lažnih brakova falsifikov­ana su i dokumenta - navodi nemački portal „rbb24.de“.

Portal ističe da se fiktivnim brakovima najčešće obezbeđiva­o boravak za muškarce iz Nepala, Albanije i Pakistana.

Interesant­no je da se većina stanova, koje je policija pretresala, uglavnom nalazi u istom kraju Berlina. Šef Federalne policije za Berlin i Brandenbur­g potvrdio je za medije da je akcija sprovedena kako bi se stalo na put nemačko-srpskoj bandi,

za koju su imali „hrpu dokaza“.

- U akciji je učestvoval­o 570 policajaca, a prilikom pretresa stanova policija je zaplenila 170.000 evra u gotovini i dva skupocena automobila. Osumnjičen­e su identifiko­vali još početkom oktobra, a onda su ih nadzirali i pratili, da bi početkom novembra krenuli u akciju - navode lokalni mediji.

Nije poznat identitet muškarca koji je poreklom iz Srbije i za šta je tačno bio zadužen u ovoj kriminalno­j grupi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia