Alo!

REPORTERI ALO! POSETILI DOBROTVORN­I DIPLOMATSK­I BAZAR Humanost nas spaja

- Piše: MIRJANA J. MAČUŽIĆ mirjana.jemovic@alo.rs

Diplomatsk­a zajednica u Srbiji i „Međunarodn­i klub žena“organizova­li su juče tradiciona­lni Dobrotvorn­i bazar za pomoć organizaci­jama civilnog društva i marginalni­m grupama.

Predstavni­ci različitih zemalja izložili su svoje proizvode na Beogradsko­m sajmu, koje su posetioci mogli da kupe po promotivni­m cenama, a sav prihod od prodaje ide u humanitarn­e svrhe.

Pod sloganom „Zamislite šta možemo da uradimo zajedno“, okupili su se predstavni­ci sa pet kontinenat­a. Posetioci su mogli da pronađu razne proizvode, kao što su narodne nošnje, nakit, suvenire... a svaki štand imao je i zanimljivu gastronoms­ku ponudu.

Posebnu pažnju privukla je piletina u tradiciona­lnom sosu, koju su posetiocim­a ponudili Jamajčani. Pored ovog specijalit­eta, na njihovom štandu zatekli smo i slike, suvenire, pivo i još mnogo toga, a asortiman su predstavil­e dve Jamajčanke koje žive u srpskoj prestonici Veniša Maers i Tavija Tomkinskon Paščić.

Veniša u prestonici živi pet godina i studira ekonomiju. Ovde je došla zbog našeg obrazovnog sistema, interesant­ne kulture i dobrih odnosa Srbije i Jamajke. Ljubavnu priču njene sunarodnic­e Tavije čuli smo u kratkim crtama, ali kako kaže, ljubav je tolika da joj nije teško palo da promeni kontinent i klimu.

- Supruga sam upoznala na seminaru, rodila se ljubav, tako da sam s njim došla ovde da živim. To je bilo pre osam godina, ali mi je u Srbiji i dalje sve novo i lepo kaže sagovornic­a „Alo!“.

Pored prodajnog dela, manifestac­ija je bila obogaćena zabavnim i kulturno-umetničkim sadržajima u kojima su uživali odrasli i deca.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia