Alo!

GRIČ O PORAZIMA NA KRAJU SJAJNE ĐOKOVIĆEVE SEZONE Nole je imao psihološki problem

„Odigrao je mnogo mečeva, nije bio fokusiran“, smatra kondicioni trener teniskog kralja

- Piše: R. STEVANOVIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Novak je osvojio poslednju titulu u Melburnu 2016. trijumfom nad Marejem

Previše mečeva i problemi koje je izazvao tako zgusnut raspored onemogućil­i su Novaka Đokovića da trijumfaln­o završi minulu sezonu, obeleženu inače fenomenaln­im povratkom na svetski tron.

Gebhart Fil

Grič, kondicioni trener srpskog asa, upravo u Noletovoj želji da odigra što više mečeva vidi razlog poraza u finalima na dva poslednja turnira

- mastersu u Parizu (od Rusa Karena Hačanova) i završnog mastersa u Londonu (od Nemca Aleksandra Zvereva). - Novak je imao izuzetno veliki broj mečeva. Delimično, to je i njegova krivica. To je više bio mentalni problem, nije bio dovoljno fokusiran smatra Grič.

Austrijski trener je svakako doprineo senzaciona­lnom povratku Đokovića (od 22. do prvog mesta na ATP listi), kao član stručnog štaba na čije čelu je Slovak Marijan Vajda.

- Vajda je odličan trener, opušten tip. Ja sam više mirni mozak tima. A zajedno smo pronašli dobar način da iskombinuj­emo sve komponente

koje čine uspešnog profesiona­lca.

Fil Grič je pričao i o predstojeć­oj sezoni, u kojoj će Đoković pokušati da odoli napadima starih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera, kao i mladih zvezda, poput Dominika Tima.

- Nadal se uvek vrati jak. Za Federera sam imao utisak da nije bio mentalno svež, a onda je postojao nedostatak ritma i brzine koji nisu povezani s telom. Tim je ponovo favorit za osvajanje Rolan Garosa, uz Nadala. Neophodno je samo vreme da se poklope sve stvari u njegovoj igri - poručio je kondicioni trener Novaka Đokovića.

 ??  ?? Previše mečeva: Novak Đoković
Previše mečeva: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia