Alo!

Srpska priča

-

Iako njegova genijalnos­t i naučna vrcavost prosto kipe iz njega, on je vešto sputava skromnošću ne želeći da se eksponira, iako bi bio divan uzor mladima, posebno onima koje ubeđuju da sve što valja ide u Evropu (koja, čini se, ovih dana trajno menja svoju formu). Ubrzo nakon našeg poznanstva i kratkih, retkih susreta, nestao je. Društvene mreže bejahu osiromašen­e bez njegovih filigransk­ih objava (gotovo književnih minijatura), a njegovi poznanici izgubiše kafanskog sapatnika.

I spostaviće se nakratko i sa pravim razlogom. „Službeni glasnik“je objavio memoare Aleksandra M. Miloševića, oficira kraljeve vojske, Dražinog saradnika i čoveka čija životna drama najbolje oslikava „srpsku priču“20. veka. Priređivač - Nemanja Dević. Kakav vesnik brilijantn­e naučne karijere jednog istoričara! Ova encikloped­ija istine o komunistič­kim zločinima nalazi se u rangu najboljih istorijski­h naučnih radova, a čini se da je nastala s radošću i lakoćom, kako inače i nastaju dela značajnih intelektua­laca.

Tipična „srpska priča“u liku prerađivač­a dobila je preokret! I pored „odliva mozgova“, jedan mozak i čista srpska duša ostala je u Srbiji da nam ispriča do kraja ono što je zakopavano duboko. Nemam sumnju da ćemo sa velikom pažnjom pratiti rad ovog mladog, a već značajnog istoričara, jer će upravo ovaj čovek razmrsiti

Gordijev čvor srpskih zabluda. Ne mačem, već mozgom, koji se nije „odlio“, već na sreću svih nas sija u mraku propagandn­ih zabluda.

 ??  ?? Piše: Boško Kozarski, osnivač
Srpsko-ruskog obrazovnog centra
Piše: Boško Kozarski, osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia