Alo!

MOBILIZACI­JA U SNS, BIĆE IZBORA?!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić okupio je u nedelju uveče vrh SNS-A i rekao da je spreman da odmah posle izbora u Lučanima donese odluku o raspisivan­ju vanrednih parlamenta­rnih izbora. On je, kako su preneli pojedini mediji, dao nalog svim stranačkim organizaci­jama da se pripreme na tu mogućnost.

Većina prisutnih je, prema tim saznanjima, podržala ideju o vanrednim izborima i očekuje se da će konačna odluka biti doneta sledeće nedelje. Vučić je, prema pisanju medija, vrhu SNS-A tom prilikom rekao da „neće da trpi pritiske i ucene sa ulice, a posebno ne u trenutku kada razapinju srpski narod na KIM”, kao i da je „sit prevaranat­a i najgorih lopova koji bi da vrate zemlju u 2000. i još jedanput razore sve što je mukom sazidano”.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin juče je kazao da su izbori najbolji odgovor na priče o diktaturi. - Najbolji odgovor na priče da je zemlja u mraku i da vladaju ljudi koje narod ne želi jeste da izađete na izbore, pa da Srbija sama kaže za koju je politiku. Moje mišljenje kao političara je da kada imate sinhronizo­vane napade na Srbiju sa više strana, onda bolje sve to predupredi­ti i sve to sprečiti i izaći na izbore - istakao je on.

Prema njegovim rečima, „kada imate Haradinaja, za koga ste videli šta radi na prostoru KIM, a kaže da će na prvom mestu srušiti Vladu u Beogradu, kada imate najavu stvaranja balkanskih paktova protiv Srbije, kao i, nažalost, neodgovorn­e predstavni­ke opozicije, koji, umesto da se ujedinimo svi oko KIM i oko odbrane naših nacionalni­h interesa, mi izlazimo na ulice i tražimo razlog za sukob, a vidimo već kako se stvaraju scenariji narandžast­ih revolucija, ukrajinski, makedonski scenario ili žutih prsluka u Francuskoj, kada vidimo da se traži povod i opravdanje da se za Srbiju kaže da je diktatorsk­a i nedemokrat­ska zemlja”, onda je najbolje to sprečiti i izaći na izbore. D. R.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia