Alo!

Pobedila sam smrt!

-

Jelena Trivan, direktorka „Službenog glasnika“, pre nekoliko meseci vodila je svoju najveću bitku sa teškom bolešću, iz koje je izašla kao pobednik. Umesto da na Sajmu knjiga primi nagradu za izdavača godine, ona je bila na operaciono­m stolu.

- Bila mi je to peta operacija po redu. Krenula sam sa ćerkom na palačinke, a zbog neizdrživo­g bola završila sam u bolnici - započela je Trivanova svoju ispovest za „Gloriju“.

- Pokušala sam da budem pribrana kada su mi rekli koliko je stanje teško. Da ostavim instrukcij­e za Bjanku, kuću, ako se ne probudim. Ledenim glasom sam izgovarala sve što je potrebno da znaju o njenoj školi, budućnosti, a onda sam se raspala. Shvatila sam da je gotovo, da se od ćerke nisam oprostila, slušala sam na operaciono­m stolu raspravu da li da prvo operišu mene ili osobu koja boluje od side. Pomirila sam se sa krajem. A onda je na radiju počela pesma „Nije ljubav to kad za njom bol predugo traje” i počela sam da jecam. Samo sam prošaputal­a lekaru: „Ja ne smem da umrem, ona ima samo mene“- kazala je direktorka „Službenog glasnika“i otkrila da je hirurg koji ju je operisao jedan od njenih najboljih drugova.

- Spasao me je koliko znanjem, toliko i ljubavlju. Ja u to verujem. A ja sam se borila kao lav - priznala je ona. Trivanova je otkrila i koje su to najvažnije lekcije koje je dala ćerki.

- Da mnogo radi na sebi, da bude uspešna kako bi imala svoju slobodu, da bira ljubav umesto braka iz interesa. Ne mogu više da gledam žene sa ugašenim pogledom koje su izabrale da budu nesrećne zbog „guči“tašne - kazala je ona.

Trivanova ponosno dodaje da se životna drama kroz koju je prošla nije odrazila na „Službeni glasnik“, koji ovu godinu završava sa rekordnom dobiti. Osim toga, izborila se i da budžet za kinematogr­afiju ne bude prepolovlj­en, kao što je to nameravalo Ministarst­vo kulture.

- Pokucala sam na sva vrata objašnjava­jući važnost filma dok su se kvazidisid­enti svojim javnim postupanje­m trudili da država digne ruke od Filmskog centra - zaključuje Trivanova. D. R.

Ne mogu više da gledam žene sa ugašenim pogledom koje su izabrale da „ budu nesrećne zbog „guči“

tašne

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia