Alo!

Trudim se da uskladim FUDBAL I ŠKOLU!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

„Pripadam generaciji koja je na derbiju 2015. godine pobedila večitog rivala sa 7:1, tada sam postigao dva gola“, kaže mladi fudbaler

Uspeli su fudbaleri Partizana da u subotu na Banjici, nakon četiri vezana remija na gostovanji­ma u Superligi, konačno ostvare trijumf izvan Humske (3:0), ali nije samo zbog toga meč protiv Rada poseban. Takvim ga čini činjenica da je ovog vikenda prvi put u seniorskoj konkurenci­ji dres crno-belih poneo jedan od najtalento­vanijih igrača omladinske škole osvajača Kupa - Filip Stevanović. Reč je o momku koji je na debiju imao 16 godina, dva meseca i 14 dana, što ga čini trećim najmlađim debitantom u istoriji Partizana, posle Nenada Marinković­a i Dušana Vlahovića.

- Od kada znam za sebe, sanjao sam da jednog dana zaigram za prvi tim Partizana. Prošao sam sve kategorije ovog kluba, tako da odmalena znam šta znači sveti grb. Pripadam onoj čuvenoj generaciji koja je na derbiju 2015. godine pobedila večitog rivala sa 7:1, tada sam postigao dva gola. Pokazali smo tada pobedničku klicu koja krasi sve koji poniknu u našoj školi - kaže Stevanović.

Donedavno je Stevanović putovao iz Arilja u Beograd, a trenutno živi u našem glavnom gradu, gde je učenik Sportske gimnazije.

- Trudim se da uskladim sve obaveze, mada mi je od kad sam u prvom timu malo napornije da uskladim školske obaveze, ali se maksimalno trudim. Ekipa me je odlično primila, stariji igrači mi pomažu savetima, a u našem sportskom centru najviše vremena provodim sa Jovanom Kokirom, Svetom Markovićem i Arminom Đerlekom kaže Stevanović i dodaje:

- Ne mogu da opišem sreću koju sam osetio kad sam ušao na teren. Nisam imao tremu do ulaska na teren i samo mi je žao što nisam iskoristio šansu u poslednjim minutima utakmice, ali sam presrećan što sam debitovao. Prvo su me pozvali članovi porodice, a potom i drugari, koji su mi čestitali i uputili reči podrške.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia