Alo!

Baka izgorela zajedno s krevetom!

-

U požaru koji je juče ujutru oko 7 časova izbio u ulici Miloša Ostojina 201 u Kikindi izgorela je starica Milica Lejić (90). Njeno ugljenisan­o telo uvijeno u ćebe i izgoreli kauč na kojem je spavala pronašli su vatrogasci i Hitna pomoć, koji su na poziv komšije došli na mesto nesreće. Uzrok smrti još nije poznat, ali se pretpostav­lja da se starica ugušila od dima u požaru koji je prouzrokov­ao žar iz peći na čvrsto gorivo na koju se baka Milica grejala.

Užasna scena u kući starice Milice Lejić (90) zaprepasti­la je komšije u ulici Miloša Ostojina. U kući je pronađeno telo žene, koje je izgorelo, i kauč na kojem je starica ležala. Kuća u požaru nije oštećena.

Između 7 i 7.30 čula sam neke kamione ispred kuće. Mislila sam da su stigli ugalj ili drva. Pogledala sam kroz prozor i videla vatrogasna kola i policiju. Pitala sam ih šta se dogodilo, kako je baka? Rekli su da bake više nema, da je posredi nesrećan slučaj. Kažu da je izgorela zajedno sa krevetom, nije se ni pomerila. Komšinica je videla dim i pozvala nadležne službe - kaže komšinica bake Milice koja je htela da ostane anonimna.

Grejala se na peć „kreku“. Pretpostav­lja se da je naložila drva i da je pao žar, od kojeg je nastao plamen i zahvatio krevet, a da ju je dim ugušio. Kuća spolja nije imala oštećenja. Juče ujutru je trebalo da ode u Crveni krst da preuzme paket. Imala je svoju minimalnu penziju. Radila je u ispostavi zrenjanins­ke pivare u Kikindi kao spremačica i tamo je stekla penziju - navodi ova komšinica.

Stradala starica je živela usamljenič­kim životom, a poodmaklu starost doživela je na nogama, bila je pokretna i držala je do sebe, tvrde njene najbliže komšije.

Živela je potpuno sama, nije se udavala i nije imala decu. Imala je osmoro braće. Ostala je da živi u roditeljsk­oj kući, sva braća su joj umrla, ona je ostala sama, i eto vidite

kako je završila. I snaje su sve umrle, čak i neka deca njene braće. Sve ih je nadživela i izgorela u požaru. Bratovljev­a deca su je povremeno posećivala. Priča se da jedan čovek koji je sad na samrti ima ugovor o doživotnom izdržavanj­u sa stradalom bakom, ali zbog bolesti šest meseci kod nje niko nije dolazio. Ugovor je bio u procesu raskidanja, ali ne znam šta se tu dešavalo - dodaje komšinica, koja se bake Milice seća u najlepšem svetlu. M. Obadić

 ??  ??
 ??  ?? Milica Lejić ugušila se u svojoj kući
Milica Lejić ugušila se u svojoj kući

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia