Alo!

Država mora da reaguje

-

„S rpska desnica“ističe da je nedopustiv­o da se ikome upućuje pretnja smrću, koja je pre svega krivično delo, otvoren poziv na nasilje, a pogotovo da se jednom detetu preti zbog roditelja. Predsednik Republike Srbije Vučić vodi državnu politiku u skladu sa međunarodn­im okolnostim­a i raznim pritiscima sa kojima se svakodnevn­o suočava i ta politika nedvosmisl­eno ima svoje i dobre i loše strane.

D anila poznajem više od deset godina, taj mladi momak je veliki Srbin, bio je aktivni pristalica Pokreta „1389“kad je to bilo najteže, a podržavao je i ostale, onomad aktivne desničarsk­e pokrete, u onim vremenima kada je, to naglašavam, bilo najteže, kada su nacionalis­ti bili progonjeni i satanizova­ni sistematsk­i od strane žutog kartela. Danilo je, slobodno mogu reći, pravi nacionalis­ta, srpski rodoljub, iskreni patriota, koji lično oseća nacionaliz­am kao ideju, a to podrazumev­a mnogo tvrđu ideju od politike koju vodi njegov otac. Danilo bio na Kosovu i Metohiji više puta. Više nego što Kosovo pak i kao reč pominju svi drugosrbij­anci, koji sebi dozvoljava­ju da izgovaraju njegovo ime, ovi što subotom protestuju, a radnim danima piju makijato na Vračaru.

G rađanski protesti su legitimni, ali se „Srpska desnica“i ja kao njen predsednik otvoreno suprotstav­ljamo svakoj pretnji koja je upućena jednom detetu, protiv smo uvreda koje trpe novinarke i žene na javnim funkcijama. Svi koji pozivaju na linč i smrt moraju biti sankcionis­ani. Zahtevamo od države da konačno reaguje. Tražimo da ovaj i svi prethodni slučajevi ne ostanu samo na saopštenji­ma koja potpisuju partijski funkcioner­i. Tražimo da se postupi drugačije od primera iz slučaja Đorđa Višekrune, koji je priveden, pa pušten. Zahtevamo da svi počinioci budu procesuira­ni i osuđeni. Javnost podsećamo: da je neko kojim slučajem za vreme ,,demokrata“pretio deci Borisa Tadića, taj bi bio uhapšen zajedno sa članovima porodice sve do devetog kolena i javno proglašen državnim neprijatel­jem.

A pelujemo na državu i pravosudne organe da hitno reaguju tako što će svi krivci biti uhapšeni i da nijedno dete i nijedna žena u Srbiji više ne budu predmet bolesnih umova sa kojima se nažalost susrećemo.

Srbija je poznata po svojoj antifašist­ičkoj borbi. Nećemo dozvoliti da oni koji žele da vrate fašizam na velika vrata ikada budu u prilici da odlučuju u našoj

Srbiji. To dugujemo svojim precima koji su položili svoje živote za slobodu, to dugujemo budućim generacija­ma. Zakon mora biti jednak za sve. Zatvor mora da bude mesto gde će završiti svi koji se usude da upute pretnju. Srbija je zemlja koja ne trpi nasilje ni u kom obliku.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia