Alo!

Samohrana majka deveta žrtva gripa

-

Grip u Srbiji svakodnevn­o odnosi živote. Sanja Rodić (44), samohrana majka iz niškog naselja Komren, treća je žrtva gripa u Nišu. Ona je ujedno i deveta žrtva gripa u Srbiji.

Lekari Klinike za infektivne bolesti navode da je kod Rodićeve, koja je preminula u noći između utorka i srede, potvrđeno da ima virus gripa. Rodićeva je bila hronični bolesnik i bolovala je od dijabetesa.

Kako nezvanično saznajemo, ona je od 8. januara bila na aparatima za veštačko disanje, a hronična bolest samo je zakompliko­vala tešku zdravstven­u situaciju. Rodićeva je radila u jednoj niškoj mesari, a potom je prodavala na pijaci Tvrđava da bi prehranila ćerku i sebe.

Epidemija gripa za sada je prijavljen­a u Pirotu i Užicu, rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naveo da se u narednih nekoliko nedelja očekuje povećanje broja obolelih, te da su zabranjene posete svim porodilišt­ima i bolnicama. U Srbiji je do sada sa simptomima sličnim gripu prijavljen­o 68.516 ljudi, što je za 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Lončar je rekao i da je Srbija ove godine imala najveći obuhvat vakcinacij­om u poslednjih 10 godina i da je to jedan od razloga zbog kojih ima manji broj obolelih i umrlih u odnosu na zemlje u regionu.

On je apelovao na sve građane da izbegavaju zatvoren prostor, da redovno peru ruke i uzimaju što više vitamina, jer su to mere prevencije koje u ovom momentu mogu da pomognu. S. I.

 ??  ?? Sanja Rodić
Sanja Rodić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia