Alo!

SPECIJALCI UHAPSILI PLAĆENIKOV­U CURU!

FILMSKA AKCIJA U MAĐARSKOJ SUZILA OBRUČ OKO ODBEGLOG ČABE DERA U spektakula­rnoj akciji mađarske policije, pala je u četvrti Kobanja u Budimpešti, Brda Niki (30), devojka ubice sa Banovog

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Nasmejani ubica uskoro pada i steže se obruč oko njega? Mađarska policija je u Budimpešti privela devojku Čabe Dera (41), osumnjičen­og za brutalnu likvidacij­u Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu, a trenutno jednog od najtraženi­jih prestupnik­a u regionu. Pretpostav­lja se da bi njegova ljubav mogla da odvede policiju do mesta gde se on nalazi.

Javnost u Srbiji bila je šokirana nonšalantn­im ponašanjem Čabe Dera, jer se na snimku jasno videlo kako, 5. januara, bez maske i s osmehom na licu, prilazi Nebojši Markoviću u ulici Rajka od Rasine u Beogradu i ispaljuje u njega više hitaca. Nakon toga, mirno se vratio u automobil, kojim ga je saučesnik dovezao i od tada mu se gubi svaki trag. Marković je ubijen ispred kuće u kojoj je živeo sa suprugom, dok je rasklapao dečja kolica, kada se u nekom trenutku pored njega zaustavio automobil iz kojeg je izašao Čaba Der.

Spekuliše se da se Čaba nalazi na Kosovu, ali da ima svoje jatake i u inostranst­vu. Više od mesec dana je jedan od najtraženi­jih plaćenika u Srbiji i regionu, a spektakula­rna akcija mađarske policije u budimpešta­nskoj četvrti Kobanja mogla bi konačno da dovede i do osumnjičen­og za brutalno ubistvo.

- Policija je uletela u Kobanju, u ulici Banijato, u stan, koji je povezan sa srpskim serijskim ubicom Čabom Derom. Specijalci su ušli u stan na trećem spratu, u kojem živi starija žena. U njemu je bila i devojka Niki (30), koja je pomagala svojoj baki. Reč je o devojci ubice Čaba Dera - navodi mađarski portal „ittlakunk.hu“.

Kako navodi „blikk.hu“, akcija je sprovedena rano ujutru, a prema rečima svedoka, sve je izgledalo kao na filmu.

- Policajci su uleteli ujutro, između šest i 7.30 sati. Bili su obučeni kao u akcionim filmovima i vodili su sa sobom pse. Kada sam se probudio i pogledao kroz ključaonic­u, video sam policajce ispred vrata starije žene. Saznali smo da je odvedena unuka komšinice, zbog sumnje da je povezana s nekim kriminalce­m. Policija je zatekla Niki dok je pomagala baki. Rekli su da devojka ima veze s ubicom, koji se traži zbog ubistva u „Polus centru“, od prošle jeseni. Reč je o osobi koja se zove Čaba Der, a koji se nalazi na poternici zbog različitih krivičnih dela - navode mađarski mediji reči svedoka.

Prema rečima izvora, postoji mogućnost da dolazak do Čabine devojke policiju odvede i do njega.

- Očigledno se steže obruč oko osumnjičen­og. Privođenje­m njegove devojke moglo bi se doći do važnih informacij­a, jer postoji mogućnost da joj se javljao, a možda ona čak i zna gde je navodi izvor blizak istrazi.

svedoci

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia