Alo!

BROJ HITNE POMOĆI ISKLJUČEN ZBOG DUGA!

-

Broj Hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju isključen je zbog duga, piše Vojvođansk­i istraživač­ko-analitički centar (VOICE).

Ovo nije prvi put da su telefoni u toj zdravstven­oj ustanovi isključeni, ali jeste prvi put da je i 194-94 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejs­ke opštine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koje ta služba pokriva. Inače, Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidno­j blokadi zbog duga većeg od 122 miliona dinara, od čega najveći deo iznosi potraživan­je distribute­ra lekova „Fenix“.

Telefon Hitne pomoći nije bio u upotrebi od utorka po podne.

„Kolega mi je oko 18 časova javio da su telefoni isključeni. Nisam verovao da je moguće da je 194 isključen. Dešavalo se već u poslednjih godinu dana da zbog duga isključe liniju, ali niko nije verovao da je moguće da isključi telefon od životne važnosti za pacijente. Taj broj pozivaju ne samo Novobečejc­i već svi koji se nađu na potezu između Kikinde i Zrenjanina, što je najveća teritorija koju pokriva jedna služba hitne pomoći u Vojvodini”, kažu zaposleni u toj ustanovi za VOICE.

Prema rečima sagovornik­a VOICE, rukovodstv­o ustanove je imalo da saznanja da će telefoni biti isključeni, ali ništa nije preduzeto. Zaposleni su samoinicij­ativno, putem društvenih mreža, objavili privremeni broj Hitne pomoći 060/0809413.

Ipak, nakon što je ova vest stigla do medija, lokalna samouprava je rešila problem.

„Poštovani sugrađani, lokalna samouprava je rešila problem Doma zdravlja i uspostavil­a funkcionis­anje brojeva. Brojevi na kojima možete dobiti Hitnu pomoć su: 194 i 023/771-124, Centrala: 023/773-600“, objavljeno je na Fejsbuk stranici Opštine Novi Bečej.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia