Alo!

KAD BJELA SNIM grobari trljaju ru

- Piše: VESNA ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@alo.rs

„Dali su mi 200 evra za to što sam iskopao raku“, rekao nam je grobar

Snimanje druge sezone „Senki nad Balkanom“uveliko traje, a „Alo!“je ekskluzivn­o imao priliku da prisustvuj­e snimanju jedne od scena. Ekipa se okupila na Novom groblju u Beogradu, gde je snimana scena sahrane Vidoja i Sonje.

- Ekipa serije je došla na Novo groblje ranom zorom. Veći deo bio je tu već oko sedam časova, a kasnije su pristizali i ostali. Dvadesetak kamiona s opremom, rasvetom, kamerama, šminkernic­om... Svi su bili parkirani oko parcele broj pet, koju su zakupili producenti ove serije - ispričao je za „Alo!“jedan od zaposlenih na ovom groblju.

Kako nam je objasnio, Dragan Bjelogrlić je obilato iskeširao preduzeću JKP „Pogrebne usluge“za pet časova snimanja, koliko je ekipa provela na groblju. I ne samo ovo javno preduzeće, od snimajućeg dana na Novom groblju imali su koristi i sami grobari. Jedan nam se pohvalio da je za iskopavanj­e grobnog mesta za potrebe Bjeline scene, inkasirao skoro mesečnu platu.

- Dobio sam 200 evra na ruke, zato što sam iskopao raku u koju će oni spustiti sanduk - kaže grobar za „Alo!“.

On nam je otkrio i da je srećan što je učestvovao u ovom projektu i da jedva čeka da se ova scena emituje na malim ekranima.

- Uzbuđen sam jer se na groblju, inače, ne dešavaju tako lepe stvari kao što su snimanja serija i filmova. Video sam prvi put Nikolu Đurička, Bogdana Diklića, Nebojšu Dugalića… Biće mi drago da kažem sutra deci: „Ovu raku sam ja iskopao“- kaže nam skromni gospodin.

Sceni sahrane Vidoja i Sonje, koje u seriji „Senke nad Balkanom“tumače Srđan Timarov i Nikolina Jelisavac, prisustvov­ali su mnogi glumci, među kojima: Bogdan Diklić, Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić, Nikola Đuričko i mnogi drugi, dok je reditelj i kreator serije Dragan Bjelogrlić nadgledao snimanje

 ??  ?? Četvrtak, 7. februar 2019.
Četvrtak, 7. februar 2019.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia