Alo!

Bobi juri titulu NA ISTOKU!

MARJANOVIĆ STIGAO U TIM SA ŠAMPIONSKI­M AMBICIJAMA

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Boban Marjanović je otišao u četvrti klub u NBA ligi. Posle San Antonija, Detroita i Los Anđeles Klipersa, džin iz Boljevca zaigraće za Filadelfij­u.

Uz njega, put istočne obale SAD krenuo je i njegov najbolji prijatelj Tobijas Heris, kao i Majk Skot, dok će u Kalifornij­u Lendri Šamet, Vilson Čendler, Majk Muskala, a LA Klipersi dobijaju i prava na pikove iz prve runde na draftu 2020. i 2021. godine. Trejd je izuzetno bitan za Marjanović­a, i to iz nekoliko razloga. Njemu na kraju sezone ističe ugovor i morao je da pronađe klub u kojem bi još jednom potvrdio da je NBA kalibar. U Los Anđelesu je dobijao šansu na kašičičicu, ali ga to nije sprečilo da u proseku za nešto manje od 11 minuta u igri ostvari prosek od 6,9 poena i 4,3 skoka.

Druga stvar su ambicije tima u koji je došao. Filadelfij­a po dolasku

Herisa, čoveka koji je bio najbolji igrač Klipersa ove sezone, ima strašnu petorku, koju čine još i Ben Simons, Džimi Batler, Džej Džej Redik i Džoel Embid. Siksersi su na taj način najavili da će se upustiti u borbu za titulu u Istočnoj konferenci­ji, a sada imaju sve neophodne adute da priprete, činilo se, nedodirlji­vim timovima kao što su Milvoki, Boston ili Toronto.

Treća pozitivna stvar je činjenica da Filadelfij­a ima samo jednu klasičnu peticu Džoela Embida, a kolika god da je zvezda momak rođen u Kamerunu, ne može sam da nosi ozbiljan tim.

- Boban bi trebalo da bude rezervni centar. Ovo je razmena koju je inicirala Filadelfij­a i zbog toga da bi dobila kvalitet sa klupe - rekao je Ražnatović.

 ??  ?? Srpski centar karijeru nastavlja u Filadelfij­i
Srpski centar karijeru nastavlja u Filadelfij­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia