Alo!

RIKARDO GOMEŠ KAKVOG NAVIJAČI PARTIZANA NE POZNAJU NE UMEM SINU DA PROMENIM PELENE ALO!

-

Još malo i prođoše dve nedelje u Antaliji. Odigrane su četiri kontrolne utakmice, ostala je danas još jedna protiv Mladosti iz Doboja (15) i ekspedicij­a Partizana se sutra vraća u Beograd. Ovaj deo priprema najbitniji je za ne samo drugi deo sezone već i jesenji deo narednog šampionata, jer je Superliga tako skrojena da igrači leti gotovo i da nemaju pauzu i cela godina zavisi od fizičke spreme stečene na zimu.

Napadač Rikardo Gomeš je veći deo boravka u Turskoj trenirao individual­no zbog problema s povredom, ali se u poslednjih nekoliko dana priključio ekipi i na treninzima, i na mečevima.

- Nije bilo lako da radim odvojeno. Propuštaš treninge, odlaziš u teretanu i na terapiju dok je ekipa na terenu, ali morao sam. Povreda prepona je takva da ako je zapustiš, možeš da imaš ozbiljan problem. Zato sam radio naporno da se što pre oporavim i eto, sad sam punopravni član ekipe kaže Gomeš i nastavlja:

- Pred nama je nastavak sezone, u kojem želimo da ponovo osvojimo Kup, a ne odustajemo ni od titule. Svesni smo da to nije lako, imamo 15 bodova manje, ali oni se vrlo brzo dele napola i ukoliko nam se ukaže prilika da se borimo za šampionski pehar, trudićemo se da je iskoristim­o.

Kad se ekipa sutra vrati u Beograd, trener Zoran Mirković će joj dati nekoliko slobodnih dana, a Rikardo Gomeš će ih provesti s porodicom, koje se veoma uželeo.

- Teško pada razdvojeno­st, ali kao profesiona­lni fudbaler moram da se naviknem na to. Supruga i ja imamo jednogodiš­njeg sina Lukasa Gomeša i on mi najviše nedostaje. Njegovo rođenje me je potpuno promenilo i uopšte ne umem da to opišem. Jednostavn­o, to je nešto neverovatn­o. Uživam da gledam kako raste i kako polako uči da govori.

Rikardova porodica trenutno je u Portugalu, ali za vikend stiže u Beograd, pa će konačno biti zajedno.

- Jedva čekam da ih vidim. Da se Lukas i ja malo igramo. Trudim se da što više vremena provodim s njim, ali iskreno, ne umem da menjam pelene. Pokušao sam nekoliko puta i nisam se proslavio. Supruga je uglavnom s njim, pa ona to preuzima na sebe kroz smeh poručuje Rikardo Gomeš.

„Rođenje Lukasa me je potpuno promenilo. Uživam da ga gledam kako raste“, kaže napadač Partizana

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia