Alo!

Ja sam čovek broj dva

-

Sve ovo sam napisao zato što je meni SMEŠNO da duže od petog sekunda analiziram vešala, ali i govornike sa mitinga, pa rečnik, pa formulacij­e. Moji „patent izrazi“indijanci i šarlatani sve više uzimaju maha. Ali ja nekako najviše volim kad ih neko od najvećeg značaja koristi i citira. Vučić ostaje još dugo na vlasti, a samim tim ja imam diskrecion­o pravo da se nasmejem Kusturici, Bregoviću, Mikiju Manojlović­u (ispravno što je podržao Vučića, ali promašio temu u obrazložen­ju podrške??), Zdravku Čoliću, Breni i Bobi, Dragoljubu Mićunoviću, Gordani Čomić, Aleksandru Šapiću, Nenadu Čanku, Milošu Jovanoviću... Ja poštujem i istovetno Ivan razmišljam Ivanović, Zoran kao Dragoljub Panović, Biljana Žarković, Lukić... Draža Ali Petrović, baš zato Sloba smatram Georgijev, da su mogli sa Vučićem da razgovaraj­u i proniknu u šemu zašto je i kako neophodno neke stvari raditi. Da li je moguće, na način razmišljan­ja, te stvari obaviti u politici. Može da se desi da je Vučić u pravu, a ne mi takvi. Jednom prilikom, pre nekoliko godina, možda oko tri godine, rekao mi je sadašnji šef države i svih službi :„Šta god ti mislio, budi siguran da sam ja u pravu.“U trenutku sam pomislio da preteruje, i sad to mislim, ali filozofski promišljen­o, mož’ se desi da je u pravu. Ja sam sigurno „Čovek broj 2“. To svi ozbiljni znaju. Međutim, upravo zato ostajem do daljeg u penziji. Možda ako Mićun opet pokrene Demokratsk­i centar, tamo se aktiviram. Ili ću kod komšije s Bežanijske kose Ace Šapića. Nekada sam o poverljivi­m stvarima pričao isključivo sa dvojicom ljudi - Vučićem i Đilasom. Posle njih sa - Belkom Avdaloviće­m (najbolji Tijanićev prijatelj), Nebojšom Lekovićem, izvesnim Ljubom Vučkovićem, Draganom Vujičićem Begom, Igorom Butulijom i svakako Milovanom Jovanoviće­m i Vladimirom Đukanoviće­m. Plus, Biljana Lukić i Sloba Georgijev. Dodaću i dvojicu - Zoran Bašanović i Saša Mirković. I još dvojicu, koju neću imenovati. Novinari su. Danas nema potrebe sa bilo kim da pričam o bilo čemu, ako nisu Bata Kole i Nemanja Neca, ako ne računam opet Vučića i Đilasa, sa kojima nisam u kontaktu.

Nego, dobro je da se javio Davor Dragičević. Mom drugu i vlasniku „Nedeljnika“Veljku Laliću da poručim da kaže drugarici Ljilji Smajlović da meni, Mišku taksisti i Jovi Trifkoviću još duguje lovu bivši trener

Zvezde. Onda, šta još da kažem... Ništa, to je to.

Za ovu subotu. A, da. Za Miškovića. Ne brini, prvostepen­o opet u martu. Mirno spavaj, nano. Ali ko se bude mangupirao... Bogdanu Bogdanović­u - lepo je to da udružite mladost, lepotu, sport i lovu. Ali, bre, Olga jedva punoletna, aman!

 ??  ?? Piše: Dejan Anđus,
novinar
Piše: Dejan Anđus, novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia