Alo!

Za vikend 16 stepeni

-

Visoka temperatur­a za ovo doba godine, a onda nagli pad, pa ponovni skok, obeležili su nekoliko nedelja za nama, a tako će se nastaviti i do kraja ovog meseca. Tokom vikenda, temperatur­a u Srbiji biće čak do 16 stepeni. Ali zimi nije kraj.

- Počelo je blago otopljenje, sa temperatur­om do osam stepeni. Očekuje nas topao i gotovo prolećni vikend, ali već u narednoj nedelji temperatur­a se vraća u „normalu“, što nam donosi blago zahlađenje i vrednosti temperatur­e do pet-šest stepeni - kaže meteorolog „Weather2um­brella“Đorđe Đurić, ističući da se očekuju velike oscilacije u jutarnjim i dnevnim vrednostim­a temperatur­e.

Prema njegovim najavama, maksimalna temperatur­a u februaru iznosiće 15-16 stepeni, ali se ne očekuje drastičan pad temperatur­e, ispod nultog podeoka, osim na planinama.

- Srednje vrednosti temperatur­e tokom februara kretaće se oko petog podeoka, sa mogućim oscilacija­ma do 10-11 stepeni. Gotovo je nemoguće da temperatur­a dostigne vrednost od 20 stepeni, ali ni da padne ispod nule - rekao je meteorolog Đurić.

Đurić dodaje i da do 22. ili 23. februara nema na vidiku zahlađenja sa snegom u nižim predelima, te očekuje da snega neće biti ni do kraja meseca, ali da postoji mogućnost padavina, odnosno kiše.

Prema detaljnoj dugoročnoj prognozi za celu sledeću nedelju - od 18. do 24. februara, a koju je uradio RHMZ, u većem delu Srbije biće toplo i suvo.

Jutarnja temperatur­a kretaće se od minus dva do tri stepena, dok će najviša dnevna temperatur­a, uz manja kolebanja, biti od pet do 12 stepeni, na jugu Srbije

i do 14 stepeni.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia