Alo!

Od socijalne pomoći kupili tri kuće?!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Sve se otkrilo kada je socijalna radnica

da ih obiđe, a njihov sin joj je otkrio došla

u Bosni, u porodičnoj kući“da su mu roditelji

Šok u Švajcarsko­j!

Sud u Lucernu proglasio je krivim supružnike iz BIH jer su u periodu od 2008. do 2013. primili čak 140.000 franaka na ime socijalne pomoći, ali su zaboravili da prijave da su u prethodnom periodu kupili čak tri porodične kuće.

Naime, kako pišu švajcarski mediji, osuđeni su zbog prevare jer kupovinu kuća nisu prijavili nadležnim socijalnim službama, koje su im davale novčanu pomoć, što su, po švajcarsko­m zakonu, bili obavezni da učine. Sud je, navode mediji, utvrdio da je barem jedna od tri kuće u stvarnosti glasila na njegovo ime, zbog čega su, kako ističe, kažnjeni sa 14.400 franaka, te su osuđeni na dve godine uslovno. Dodaju da je bračni par na nepravosna­žnu presudu uložio žalbu kantonalno­m sudu.

Kako piše portal „zentralplu­s“, prevara je otkrivena slučajno, kad je socijalna radnica otišla da poseti porodicu u mestu njihovog boravka u gradiću Emenu, blizu Lucerna.

„Bračni par nije bio kod kuće, a vrata je socijalnoj radnici otvorio njihov sin. Rekao joj je da se njegovi roditelji nalaze u njihovoj kući u BIH i da će se za vratiti za nedelju dana. Nakon toga im je pokazao i fotografij­e roditelja u BIH“, navodi portal.

Kada je sinovljev iskaz pokazan na sudu, roditelji su se branili da dečak nije znao šta govori jer je mentalno bolestan. Portal navodi da su i suprug i supruga uporno negirali navode da u BIH poseduju nekretnine, ali da su na kraju, pritisnuti dokazima, priznali da su u periodu od 2003. do 2006. kupili tri kuće.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia