Alo!

HOĆU DA ŠTO VIŠE IGRAMO S KOMŠIJAMA!

Još dva derbija u sezoni su izvesna, a moguće je da se crno-beli i crveno-beli sudare i u Kupu Srbije

-

preuzme ulogu novog lidera Partizana.

Navijači to očekuju, trener Zoran Mirković mu to mesto i prepušta, a nekadašnji fudbaler Mančester junajteda od toga ne beži. Štaviše, i njemu je logično da to bude tako.

- Pre svega, mnogo sam se uželeo fudbala. Bio sam dugo povređen, u finišu jesenjeg dela sezone sam šansu dobijao tek u poslednjim minutima meča, a kontrolna utakmica protiv Krila Sovjetov je posle duže vremena prva koju sam odigrao 90 minuta. Osećao sam se sjajno i stvarno sam zadovoljan - kaže Tošić i nastavlja:

- Veći deo priprema igram na poziciji desetke, ta uloga mi prija i ne bežim od odgovornos­ti. Otkad sam se vratio u Humsku, pre godi- nu i po dana,

oduveksamj­e preuzimao, kad god sam na terenu. Znam koliko mogu i jedino što želim jeste to da budem zdrav. Kad sam takav, mogu mnogo da pomognem ekipi.

Situacija u kojoj se Partizan trenutno nalazi nije baš sjajna. Svestan je toga i iskusni Tošić, koji, ipak, veruje da on i njegovi saigrači mogu da se uključe u šampionsku trku.

- Imamo 15 bodova manje od Zvezde, treći smo na tabeli, a ako gledamo rezultate, nismo ove sezone izgubili samo dva meča. Onaj protiv Radnika u prvom kolu Superlige i onaj protiv Bešiktaša u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope. Dakle, od avgusta smo bez

poraza, a

treći smo na tabeli. Verujem da će na proleće biti mnogo bolje. isto tako verujem i da će Zvezda morati negde da kiksne, a naše je da spremni dočekamo tu šansu. Na kraju krajeva, igraju se i dva derbija, bodovi se dele na pola i imamo prostora da se nadamo.

Dva derbija su sigurna, ali ukoliko večiti rivali uspeju, preko Napetka u Kruševcu, odnosno Radnika na „Marakani“da izbore plasman u polufinale nacionalno­g kupa, moguće je da se sastanu još dva puta.

- Iskreno, ja bih to voleo i navijam da se to desi. Mi smo u prvom ovosezonsk­om derbiju bili bolji, ali nismo uspeli da pobedimo. Verujem da takvu igru možemo da ponovimo i u narednim mečevima protiv večitog rivala - kaže

Tošić.

 ??  ?? Sad su sve oči uprte u njega: Tošić
Sad su sve oči uprte u njega: Tošić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia