Alo!

Flamengovi dečaci izgoreli na spavanju

U požaru koji je izbio rano ujutru poginula su šestorica mladih fudbalera i četiri radnika kluba iz Rija

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Stravična katastrofa u Brazilu! Požar u treningcen­tru fudbalskog giganta Flamenga odneo je 10 života - šestorica su igrači uzrasta od 14 do 17 godina, dok su četvorica radnici kluba iz Rija. Sumnja se da bi crni bilans mogao da postane još teži, s obzirom na to da ima i teško povređenih.

Vatrena stihija je zahvatila kamp u Rio de Žaneiru u 5.10, a vatrogasci­ma su trebala puna dva sata da lokalizuju požar. Scene posle katastrofe su jezive - deo u kojem su se nalazile spavaonice izgoreo je do temelja, a garež prekriva mesto na kojem su se nalazile moderne prostorije Flamenga. Dok je crni dim još dugo kuljao, preživeli su uplakani tumarali u nadi da će ugledati žive svoje drugare.

- Trebalo je da naša deca danas imaju slobodan dan, da dođu kućama, porodicama, ali su zbog jakog nevremena odlučila da ostanu da prespavaju u kampu - pričao je otac preživelog igrača Samjuela Barbose (17).

Prve identifiko­vane žrtve su: Silva Freitas (14), momak koji je u subotu trebalo da proslavi 15. rođendan, golman Kristijan Esmerio (15), Pablo Enrike (15). Imena preostalih nastradali­h se neće objavljiva­ti dok policija ne obavesti roditelje.

Ima i preživelih, ali su oni povređeni. Više sreće u ovoj nesreći imali su ozleđeni Emanuel Gomeš Nunješ (14), Francisko Bento Alveš (15) i Džonatan Kruz Ventura (15).

Flamengo je jedan od najvećih klubova u Brazila, u kojem su igrali legendarni fudbaleri poput Zagala, Zika, Ronaldinja, Romarija, Bebeta, ali je dubok trag ostavio i naš Dejan Rambo Petković.

U Saveznoj državi Rio de Žaneiro proglašena je trodnevna žalost, iako mnogi dečaci i nisu iz te oblasti u Brazilu.

 ??  ?? Roditelji fudbalera u šoku
Pogled ka trening-kampu strave i užasa
Roditelji fudbalera u šoku Pogled ka trening-kampu strave i užasa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia