Alo!

Politika vešalaneće pobediti politiku budućnos ti!

„Šta da kažete na to kada neko kaže da je Pravni fakultet najsmrdlji­viji fakultet, gde su ološ i kriminalci”, zapitao se Vučić govoreći o uvredama koje je na protestu izneo Marko Vidojković

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

„Politika vešala” nikad neće pobediti politiku rada, marljivost­i, posvećenos­ti i politiku budućnosti Srbije, uveren je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče obišao južni Banat. Kako je dodao, bio je šokiran zastrašuju­ćim uvredama koje je pisac Marko Vidojković na protestu izneo na račun profesora i studenata Pravnog fakulteta u Beogradu.

- Neću ništa više da komentariš­em, da ne kažu opet da sam nekog vređao - kazao je on na pitanje novinara da prokomenta­riše to što su se opet na protestu pojavila vešala, i pored osude većeg dela javnosti.

Takođe, na pitanje da prokomenta­riše to što je pisac Marko Vidojković na protestu rekao da je Pravni fakultet „leglo neverovatn­ih smradova i ološa” i „leglo kriminala”, Vučić je rekao da je šokiran i da su to neumesne i zastrašuju­će tvrdnje.

- Šta da kažete? To je kada pored Pravnog fakulteta prolazite tako što ste dva puta pojeli pljeskavic­u i uputili pogled ka fakultetu i toliko znate o Pravnom fakultetu koliko zna gospodin Vidojković, onda možete sebi da dozvolite tako neumesne rečenice i da neumesne i zastrašuju­će tvrdnje iznosite u javnost - rekao je on i istakao da misli da su profesori i studenti na Pravnom fakulteti dobro razumeli o čemu se tu radi.

- Šta da kažete na to kada neko kaže da je Pravni fakultet najsmrdlji­viji fakultet, gde su ološ i kriminalci, šta na to da kažete? I oni koji to kažu sutra treba da vode zemlju. Ponekad se šokirate, nemam komentar, nije za komentaris­anje - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je izjavio i da, kada vodite odgovornu politiku, ne morate da imate dvostruku politiku i da „birate uši”, odnosno kome se obraćate, kao što to radi Dragan Ðilas. On je to kazao odgovaraju­ći na pitanje o Ðilasovoj izjavi u Briselu da je za vreme Vučićeve vlasti porasla popularnos­t Rusije u Srbiji.

- I zato nemate nijedan njihov stav ni o KIM, ni o EU, niti o Rusiji i bilo čemu drugom - rekao je Vučić i dodao da se na tu Ðilasovu izjavu nasmejao.

- Jer kada idem kod Rusa, govore Rusima da sam veleizdajn­ik, koji će da izda Kosovo, koje bi Rusija branila, a kada idem na Zapad, kažu da sam ja kriv zato što Rusija ima najveću popularnos­t u istoriji Srbije do sada.

On ističe da to samo govori da Ðilas

nema politiku, da „bira uši“, odnosno kome se obraća, i ništa drugo ne radi.

- Moja politika je da u Moskvi kažem da hoćemo prijateljs­ke i bratske odnose, ali da smo na putu ka EU, a EU da smo mi na putu ka EU, ali da nikad nećemo uvoditi sankcije Rusiji i da nećemo u NATO. I to je jedna politika i svačije uši to mogu i treba da čuju - rekao je Vučić i naglasio da je on, iako je Srbija na evropskom putu, od Vladimira Putina, koji je najsnažnij­i ruski predsednik u poslednjih nekoliko decenija, dobio najviši orden - Orden Aleksandra Nevskog.

Jučerašnjo­m posetom Južnobanat­skom okrugu predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije”. Tom prilikom je posetio Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo.

 ??  ?? Ovo je politika Saveza za Srbiju: Srđan Nogo sa vešalima
Ovo je politika Saveza za Srbiju: Srđan Nogo sa vešalima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia