Alo!

LIDER NARODNE VUK UMRO OD SMEHA ZBOG STRANKE SE LUDO ZABAVIO U BRISELU ĐILASOVOG TARZANSKOG ENGLESKOG

-

Koliko se vole lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, pokazao je i njihov zajednički put u Brisel, gde je Đilas za porast popularnos­ti Rusije u Srbiji optužio Aleksandra Vučića, predsednik­a Srbije i lidera SNS-A, na toliko lošem engleskom jeziku da Jeremić nije odoleo da se ne nasmeje.

Predsednik Narodne stranke je na jednom izlaganju sedeo odmah do Đilasa, koji je s papira čitao pripremlje­n govor na engleskom jeziku. I dok je Đilas nabadao reči, Jeremić se trudio da ne prasne u smeh. To mu nije pošlo za rukom, te je predsednik Narodne stranke u nekom trenutku morao usta da prekrije rukom.

Đilasov engleski postao je pravi hit i na društvenoj mreži Tviter, te su se mogli pročitati različiti komentari na račun nekadašanj­eg gradonačel­nika Beograda.

„Pa ovo nije engleski, Đilas je izmislio novi jezik”, „Mnogo muke zadao je Dragan Đilas... pre svih prevodioci­ma koji rade u institucij­ama EU”, „Hajde da se malo našalim. Ja ne razumem engleski, Đilasa nisam ništa razumeo, dakle Đilas odlično govori engleski. A sad ozbiljno. Nema kod Đilasa šta da se razume i kad govori srpski”, bili su neki od komentara na video-snimak Đilasovog nastupa.

Na Đilasov engleski reagovao je i Vladimir Đukanović, poslanik SNS-A, koji je lidera Saveza za Srbiju uporedio s narodnom poslanicom Dubravkom Filipovski, koja je pre nekoliko nedelja neslavno prošla u Strazburu sa svojim „tarzan inglišom”.

- Ismevali ste Dubravku Filipovski na krajnje vulgaran i primitivan način. Dubravka je za Đilasa profesor engleskog jezika. Ne vidim da njega sada častite tim uvredama. Bez obzira na njegov tarzanski engleski, ja neću da ga ismevam, već ću ga pohvaliti - napisao je Đukanović na Tviteru. D. Ramadani

 ??  ?? Jeremić nije mogao da se suzdrži dok je Đilas
„nabadao“na engleskom u Briselu
Jeremić nije mogao da se suzdrži dok je Đilas „nabadao“na engleskom u Briselu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia