Alo!

RASTE BROJ PREMINULIH OD GRIPA U SRBIJI Policajac šesta žrtva virusa u Nišu

-

Nišlija B. M. (43), policijski službenik Policijske uprave u Nišu, preminuo je tokom vikenda na niškoj infektivno­j klinici od posledica nastalih usled gripa. On je šesta žrtva virusa gripa u tom gradu.

Kako „Alo!“saznaje, B. M. je primljen na Infektivnu kliniku u Nišu pre desetak dana u teškom stanju, a uprkos svim naporima lekara da mu spasu život, preminuo je u noći između subote i nedelje. Analizom njegove krvi, potvrđena je infekcija virusom AH1N1.

Inače, to je treća smrt u Nišu koja se dovodi u vezu s gripom u samo 48 sati. Naime, prekjuče su preminuli M. S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj. J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali i hronične bolesti. Prethodno je od komplikaci­ja usled gripa preminula Nevena Margetić (26), zatim šezdesetdv­ogodišnji Nišlija, kao i Sanja Rodić (44), samohrana majka iz niškog naselja Komren.

Na Infektivno­j klinici u Nišu nalazi se 38 pacijenta od kojih je 11 priključen­o na respirator­e zbog teške kliničke slike. Na Dečjoj klinici nalazi se šestoro mališana za koje se sumnja da imaju grip, a njihovo stanje je trenutno stabilno. U petak je na teritoriji Niša proglašena epidemija gripa, a u tom gradu registrova­no je više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

S poslednjom žrtvom u Nišu broj preminulih u državi popeo se na 18.

Inače, u Čačku je u subotu ujutro u Opštoj bolnici preminuo dvoipogodi­šnji dečak, koji je primljen sa znacima respirator­ne infekcije, o čemu je „Alo!“juče pisao, a još se čekaju nalazi obdukcije. Lekari brinu o njegovoj sestri bliznakinj­i. S. I. - M. K.

 ??  ?? Infektivna klinika u Nišu
Infektivna klinika u Nišu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia