Alo!

Kraljeva porodica BILA JE U AGONIJI!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Vaterpolis­ti Crvene zvezde došli su u nedelju rano ujutro u Beograd, oko pet časova, pošto su ih splitski huligani brutalno napali u subotu.

Jedan od ljudi, koji je dočekao igrače, bio je direktor Igor Milojević, koji je za „Alo!“prepričao šta sve dešavalo tokom incidenta.

- Fizički, igrači se dobro osećaju, ali su psihički utučeni, a najviše Sandro Kralj. Sve je počelo bezazleno. Momci su sedeli u kafiću pre utakmice, bili su prekriveni jaknama. Konobar je prišao, video grb Zvezde i pitao „Šta taj grb traži ovde?“. Odgovorili su mu: „Mi smo vaterpolis­ti, došli smo da igramo utakmicu“. Na sve to, Vasić je igrao za Jadran godinu dana, poznaje taj grad - počeo je Milojević priču i nastavio:

- Napravili su grešku što su verovali da se u odnosima sve promenilo. Shvativši da nisu dobrodošli, krenuli su napolje. Konobar je uveliko pozvao huligane, koji su se tu stvorili očas posla. Priča se da ih je bilo petorica, ali ih je bilo mnogo više. Odmah po izlasku iz kafića, mučki su ih napali. Imali su šipke, lance, noževe. Pretučeni Kralj je skočio u more. Pretili su mu da će ga zaklati ako ne skine majicu sa grbom Zvezde u da će skočiti u more za njim. Neki Splićani su, potom, telima stali u odbranu Kralja. Ono što je malo čudno, to je da tokom incidenta, u tolikoj gomili ljudi, nije bilo policije.

Familije vaterpolis­ta su sve vreme bile na vezi s igračima, a Kraljeva porodica prošla je pravu agoniju.

- Najteže nam je bilo zbog Kralja, jer je njegov telefon pao u more, pa ga je policija odvela na razgovor. Nismo imali nikakvu informacij­u o Sandru. On ima bebu i suprugu, koja dugo nije znala šta se s njim dešava. Na stranu materijaln­a šteta, koja je takođe načinjena, a pitanje je i što se tiče povreda. Videćemo koliko su Kralj, Vasić i Maksimović povređeni i kada će opet moći u bazen - zaključio je Milojević.

 ??  ?? Pretili su mu da će ga zaklati ako ne skine Zvezdinu
majicu: Kralj Maksimović
i Vasić
Igor Milojević
Pretili su mu da će ga zaklati ako ne skine Zvezdinu majicu: Kralj Maksimović i Vasić Igor Milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia