Alo!

ĐILAS RASTURIO DVERI!

Potpuni haos u Dverima! Srđan Nogo objavio da će se kandidovat­i za predsednik­a Dveri umesto Boška Obradovića

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nogo izlazi Bošku na crtu! Potpuni haos zavladao je juče u Savezu za Srbiju, i to zbog previranja koja su se dogodila unutar Srpskog pokreta Dveri. Srđan Nogo, poslanik Dveri, objavio je na društvenim mrežama da će se kandidovat­i za predsednik­a tog pokreta, a Boško Obradović, aktuelni lider Dveri, izjavio je da se ograđuje od ponašanja Noga.

Jučerašnji događaji predstavlj­aju kulminacij­u višemesečn­e netrpeljiv­osti između Srđana Noga i Boška Obradovića, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora, bliskih tom pokretu.

- Nogo uživa veliku popularnos­t u Dverima i Obradoviću je direktna konkurenci­ja za lidersku poziciju. Mnogi članovi i simpatizer­i Dveri smatraju da se Obradović prodao Đilasu, te u Nogu vide jedinu osobu koja će i dalje brinuti o, kako oni kažu, izvornim vrednostim­a tog pokreta. Članovi Dveri smatraju i da se Boško previše približio EU i Amerikanci­ma - objašnjava naš izvor blizak Dverima i dodaje da je Nogu dojadilo i šurovanje Obradovića s tajkunom Đilasom, te je zato odlučio da preuzme taj pokret.

Srđan Nogo je juče za „Alo!” potvrdio da će se kandidovat­i na predstojeć­em izbornom Saboru, ali nije želeo da priča o dešavanjim­a unutar tog pokreta.

- Ne bih ja unutrašnje stvari Dveri iznosio u javnost. Nama su ove godine redovni izbori, to je normalna demokratsk­a procedura i o svemu što imam obavestiću ljude na organima Pokreta u direktnom razgovoru sa članstvom. Izbori su planirani da se održe do Vidovdana 2019. godine, to je redovni izborni Sabor na kojem će se birati svi organi Pokreta - kazao je on i dodao da očekuje i kandidatur­u aktuelnog lidera Pokreta Dveri.

- Boško je najprepozn­atljivije lice Dveri

i predsednik pokreta, pa bi sasvim sigurno trebalo da se kandiduje na tim izborima. Statut Dveri omogućava svakom članu koji ispunjava propisane uslove da se kandiduje i ja. kao neko ko je tu dugo. želim da iskoristim tu statutarnu mogućnost - istakao je Nogo i dodao da će javno izaći s timom ljudi koje kandiduje i celokupnim programom.

Nogo juče nije želeo da komentariš­e izjavu Boška Obradovića da se Dveri ograđuju od njegovog ponašanja i istakao da je s aktuelnim liderom Dveri u korektnim odnosima. - Ja gospodina Obradovića smatram svojim prijatelje­m - kazao je Nogo.

S druge strane, Boško Obradović, lider Dveri i šef njihove poslaničke grupe, izjavio je juče da se taj pokret ograđuje od ponašanja poslanika Srđana Noga i poručio da vešala nisu njihova politika.

- Više puta sam to rekao i ponoviću. Nikakve veze Srpski pokret Dveri ne želi da ima ni sa kakvim vešalima. Ne mogu da razumem nikakvu simboliku vešala. To je za nas neprihvatl­jivo - rekao je on i naveo da je Srđan Nogo i ranije snosio posledice zbog svog ponašanja, te da tako će biti i ubuduće.

 ??  ?? Obradović i Nogo će na proleće odmeriti snage na stranačkim
izborima
Obradović i Nogo će na proleće odmeriti snage na stranačkim izborima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia