Alo!

Opozicija želi novac, ali neće da radi

-

Bojkot Skupštine Srbije od poslanika koji pripadaju takozvanom Savezu za Srbiju pokazuje da oni nastavljaj­u sa starom praksom da bojkotuju svoje obaveze, ali ne platu i sve druge privilegij­e, rekao je juče Aleksandar Martinović, šef poslanika SNS-A, i dodao da će naprednjac­i s koalicioni­m partnerima normalno nastaviti s radom. On je na konferenci­ji za novinare u parlamentu kazao da je pre nekoliko dana poslanicim­a isplaćena plata i paušal, a da su „gospoda koja bojkotuju” taj novac primila. Juče se pak, kazao je, niko od njih nije pojavio na sednici.

- Plata se ne odriču, paušala se ne odriču, oni samo neće da rade i vidi se da se taj Ðilasov pelcer dobro primio. To ih je on naučio da uzimaju pare, a da ne rade - rekao je on. Kako je naveo, oni su postali toliko gramzivi da su izgubili kompas, a u prilog tome ide i to što su se juče ponovo upisali da su ušli u salu, a nisu, a naplatili su i putne troškove.

Martinović je izjavio i da je velika laž da izborni uslovi nisu fer, jer, kako je objasnio, Zakon o izboru narodnih poslanika je usvojen pre 19 godina i nije se menjao. On je poručio i da se vlast dobija i gubi na izborima, a ne na ulicama.

- Ako hoće izbore, neka kažu jasno i verujem da ćemo im izaći u susret. A ako neće, onda žele da dobiju vlast na neki drugi način, a ako vas interesuje koji je to način, pitajte njih. Da li žele da ponove krvavi scenario iz neke druge države? Ja mislim da to nije budućnost Srbije i da su Srbiji potrebni mir i stabilnost - rekao je Martinović. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia