Alo!

Žrtve i zločinci nisu isti!

-

Jevrejska opština Beograd poručila je Sergeju Trifunović­u, lideru PSG-A, da je opasan presedan normalizac­ija nacista i njihovih saradnika, a još opasnije gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije judenfraj državom.

- Obraćamo vam se i želimo da vam pomognemo da možda saznate neke aspekte istorije Srbije sa kojim očigledno niste upoznati, imajući u vidu vašu izjavu: „I levičaru i desničaru je stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniš­e, prosvetu koja funkcioniš­e. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihailović­a, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar” - navela je Jevrejska opština Beograd u poruci upućenoj Trifunović­u.

Napominju da se obraćaju u ime onih koji više nemaju glas, onih čiji su preostali potomci, „u ime 11.000 beogradski­h Jevreja koji su uz pomoć propagandn­e mašinerije nacističko­g kolaboraci­oniste Dimitrija Ljotića i šefa kvislinške vlade, koju je predvodio njegov rođak Milan Nedić, stradali u logorima i na stratištim­a širom Beograda”.

„Normalizac­ija“ Dimitrija Ljotića dovodi do relativiza­cije zločina kvislinga, a samim tim se postavlja pitanje da li je bitno ko je i kako Nemcima priveo onih 11.000 Jevreja u Beogradu, ističe se u poruci lideru PSG-A. Jevrejska opština Beograd naglašava da se solidariše i s građanima Kragujevca, potomcima onih koji su stradali u kragujevač­kom masakru, streljanju osnovaca, koje su potpomogli članovi ljotićevog Srpskog dobrovolja­čkog korpusa, s velikim brojem Roma, koji su ubijeni u logorima na teritoriji Beograda, ali i s logorašima, srpskim antifašist­ima, pravim rodoljubim­a, koji su se borili za oslobođenj­e države, a na kraju u tom ratu i izvojevali veliku pobedu.

 ??  ?? Kec iz istorije: Sergej Trifunović
Kec iz istorije: Sergej Trifunović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia